2012-11-25 19:10:02
Φωτογραφία για Σοβαρές καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς
Εν έτει 2012 σε ένα πολιτισμένο κράτος όπως η Ελλάδα αστυνομικοί φαίνεται ότι χρησιμοποιούν απάνθρωπες μεθόδους και βασανιστήρια εναντίον αλλοδαπών Βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί και ακραία κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς μελών της Ελληνικής Αστυνομίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από ένα μακρύ κατάλογο υποθέσεων που έχει συγκεντρώσει και ερευνά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ανάμεσα στα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί συμπεριλαμβάνονται προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας, κλοπές, ξύλο αλλά και η καταστροφή νομιμοποιητικών εγγράφων.

Η εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει 17 περιστατικά που εξετάζουν οι αξιωματικοί της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων. Μια καταγγελία σοκάρει. Αστυνομικοί αφού ξυλοκόπησαν δύο Πακιστανούς, έσφιξαν με πένσα τα δάκτυλα του ενός μέχρι να μαυρίσουν τα νύχια ενώ στον άλλον του έκοψαν με ψαλίδι το μουστάκι.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας των υποθέσεων φαίνεται να προκύπτει ότι στην πλειονότητα των περιστατικών που αναφέρονται στη λίστα, οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν διατηρούν - πέρα από κοινή νοοτροπία - και «αγαστές» σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.


Τα απανωτά περιστατικά ρατσισμού έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στους επιτελείς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που αποφάσισαν να σταθούν αμείλικτοι σε κάθε κρούσμα που προκύπτει.

Η ΔΗΜΑΡ έβγαλε ανακοίνωση για τα κρούσματα ρατσισμού και βίας στο εσωτερικό της αστυνομίας που αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής»

"Τα περιστατικά ρατσιστικής βίας από μέλη της αστυνομίας εις βάρος μεταναστών προκαλούν φρίκη σε κάθε δημοκράτη πολίτη. Οι σημερινές αποκαλύψεις του Έθνους έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που πολλοί υποψιάζονται, ότι δηλαδή στο εσωτερικό της αστυνομίας υπάρχουν ρατσιστικοί και φασιστικοί θύλακοι. Οι πράξεις και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής μεταφέρονται τώρα και στα αστυνομικά τμήματα, όπου καταγράφονται φαινόμενα βασανισμών, ξυλοδαρμών και εκβιασμών κατά ανυπεράσπιστων πολιτών.

Η Υπηρεσία για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας πρέπει να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση, όπως επίσης και ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας. Επιβάλλεται ο έλεγχος όλων των κρουσμάτων αυθαιρεσίας, καθώς και η αυστηροποίηση των ποινών κατά αστυνομικών που έχουν υποπέσει σε ενέργειες βίας και σε κρούσματα ρατσισμού.

Η Πολιτεία πρέπει να σπάσει τώρα το αυγό του φασισμού και του ναζισμού πριν είναι πολύ αργά.".
εpikaira.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μυρίζει κλιμάκωση...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μυρίζει κλιμάκωση...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ