2012-11-25 17:55:17
Φωτογραφία για Ζεστό χρήμα μέσα στο... έδαφος
Δυνάμεις Ασφαλείας στη Βενεζουέλα εντόπισαν 555.000 δολάρια μέσα σε πλαστικές σακούλες, οι οποίες ήταν θαμμένες στο έδαφος κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Όπως εξήγησε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Jorge Galindo, τα χρήματα βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Μέτα της επαρχίας Απούρε, ενώ στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε ένα αυτόματο όπλο καθώς και ένα κιλό κοκαΐνη. Οι Αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για διεθνές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών που είχε δημιουργήσει μεταξύ άλλων μια μυστική εγκατάσταση μέσα στη ζούγκλα, η οποία περιελάμβανε έναν μικρό αεροδιάδρομο για την προσγείωση μονοκινητήριων αεροσκαφών καθώς και δεξαμενές με καύσιμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άνδρες των δυνάμεων Ασφαλείας χωρών της Λατινικής Αμερικής έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοιο περιστατικό. Το 2003 στρατιώτες στην Κολομβία ανακάλυψαν περίπου 20 εκατ. δολάρια μέσα σε ειδική κρύπτη στο έδαφος, χρηματικό ποσό που επεδίωξαν να το κρατήσουν για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για κλοπή.

Τους τελευταίους μήνες η Βενεζουέλα έχει συλλάβει ανώτατα στελέχη σημαντικών καρτέλ ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στη γειτονική Κολομβία, προχωρώντας παράλληλα στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ζεστό χρήμα μέσα στο... έδαφος http://24wro.blogspot.com/2012/11/blog-post_3999.html#ixzz2DFa3dcKs
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ