2012-11-25 10:59:30
Φωτογραφία για Τάνγκο που κόβει την ανάσα,
Eντυπωσιακές χορογραφίες, κινήσεις κοφτές, αισθησιακές, αργεντίνικες μελωδίες και μια υπέροχη φωνή που «αφηγείται» έντονες ερωτικές ιστορίες, πρωταγωνιστούν στο «Tango Seduccion»

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΡΟΥΣΟ

«Tάνγκο - Χορός - Γκουστάβο Ρούσο». Με αυτές τις λέξεις περιγράφει ο Γκουστάβο Ρούσο το «Tango Seduccion» (Τάνγκο Σεντουθιόν), το χορευτικό σόου που «κόβει την ανάσα» και παρουσιάζει την τέχνη του αργεντίνικου τάνγκο, για μία μόνο βραδιά, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στο θέατρο Μπάντμιντον.

Τάνγκο σημαίνει πάθος. Σημαίνει πόνος, εκφρασμένος πότε σαν κραυγή και πότε σαν κλάμα, πότε σαν γιορτή και πότε σαν θρήνος. Τάνγκο είναι ο αργεντίνικος χορός του έρωτα, του προδομένου έρωτα, της σαγήνης. 'Η, με άλλα λόγια, είναι το «Tango Seduccion». «Το τάνγκο είναι ένας δημοφιλής χορός που ουσιαστικά γεννήθηκε από τις/και στις καρδιές των ανθρώπων» λέει ο Γκουστάβο Ρούσο.

«Ιδιαίτερα για εμένα ως καλλιτέχνη, το τάνγκο είναι που μου έδωσε την ελευθερία να εκφράζω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου, εξωτερικεύοντάς τα μέσω της κίνησης». Eντυπωσιακές χορογραφίες, κινήσεις κοφτές, αισθησιακές με συνοδεία αργεντίνικες μελωδίες και μια υπέροχη φωνή που «αφηγείται» με πάθος μικρές ?αλλά έντονες- ερωτικές ιστορίες αποτελούν τον κορμό της παραγωγής.


Η παράσταση, η οποία προετοιμαζόταν περισσότερα από δύο χρόνια, αντλεί υλικό από την παράδοση, το οποίο δένει, όμως, αρμονικά με νέες ιδέες και θέματα, συνδυάζοντας τεχνικές από διαφορετικά είδη χορού ? παραδοσιακό τάνγκο, μοντέρνο χορό και κλασικό μπαλέτο. Στο πρώτο μέρος του σόου επτά ζευγάρια από χορευτές αναβιώνουν τη μαγεία του τάνγκο με εκπληκτική τεχνική και στυλ.

«Από την πρώτη μέχρι την τελευταία σκηνή το ''Tango Seduccion'' προσφέρει ανανεωμένες χορογραφικές εικόνες βασισμένο πάντα στην αυθεντικότητα και την παράδοση του χορού τάνγκο» εξηγεί ο Γκουστάβο Ρούσο. «Συνδυάζει, ωστόσο, τόσο την πρωτοπορία όσο και τον ερωτισμό που εκφράζονται μέσα από τη ''γλώσσα'' αυτού του χορού». Στο δεύτερο μέρος της η παραγωγή παρουσιάζει στο κοινό ιστορίες από διάφορους χαρακτήρες που ταυτίστηκαν με τον ρυθμό του τάνγκο.

Ερχεται σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μια βαθιά οικονομική ύφεση, όπως η πατρίδα του, η Αργεντινή (γεννήθηκε το 1970 στο Μπουένος Αϊρες) πριν από μια δεκαετία. «Η Αργεντινή ήταν στο παρελθόν σε μια συνεχή οικονομική αστάθεια όπως όλες οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, μολονότι τώρα δείχνει να είναι σε μια πιο σταθερή κατάσταση. Ο,τι αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα δεν δείχνει διαφορετικό απ' ό,τι αντιμετώπιζε η Αργεντινή το 2001... Πιστεύω ότι οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μπορεί να μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας».

Με δεδομένη την «εμπειρία» της κρίσης, τι θα έλεγε στους Ελληνες; «Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ελληνες θα υπερνικήσουν αυτήν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οταν, όμως, συμβαίνουν γεγονότα όπως αυτά που συμβαίνουν τώρα στη χώρα σας, οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν την ταυτότητά τους. Αυτο που ελπίζω και εύχομαι είναι ότι στην πορεία αντιμετώπισης αυτής της κρίσης, οι Ελληνες δεν θα χάσουν την αίσθηση της ευτυχίας που τους διακρίνει και την ελευθερία που τους χαρακτηρίζει. Εάν έχουν αυτά, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τους λυγίσει, να τους γονατίσει ή να τους ''σπάσει''!».

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

O Γκουστάβο Ρούσο είναι από τους πιο γνωστούς χορευτές τάνγκο και ένας από τους καλύτερους χορογράφους παγκοσμίως. Γεννημένος στο Μπουένος Αϊρες το 1970, ήδη από τα 18 του είχε κερδίσει τον τίτλο ενός από τους πλέον υποσχόμενους χορευτές τάνγκο στον πλανήτη. Από τότε, ξεκίνησε διεθνή καριέρα συμμετέχοντας σε μερικά από τα σημαντικότερα σόου τάνγκο, κάνοντας παράλληλα εμφανίσεις στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

«ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ»

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κέντρο Ζωής». «Ολοι μας έχουμε αναλάβει μια δέσμευση προς τη ζωή μέσω της ανθρωπιάς μας. Εγώ κάνω αυτό που θέλω και πρέπει και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Ελπίζω ότι η κίνησή μου θα παρακινήσει περισσότερους», υπογραμμίζει ο Γκουστάβο Ρούσο.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ

 Αναδημοσιευσα Απο Eθνος
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τοτσέ προς... «κούρεμα»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τοτσέ προς... «κούρεμα»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ