2012-11-24 20:31:42
Φωτογραφία για ΠΑΣ για Ευρώπη!
Η γκολάρα του Ντε Βινσέντι, έφτανε και περίσσευε στα Γιάννενα που επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ και σκαρφάλωσαν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Με δέκα τελείωσαν οι Κρητικοί λόγω αποβολής του Βερόν.

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο Φεγκρούς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Πάντος από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Λίλα, Τσουκαλάς αποτελούσαν τα δυο αμυντικά χαφ, και μπροστά τους ήταν οι Κοροβέσης (αριστερά), Γεωργίου (δεξιά), με τον Ντε Βινσέντι να παίζει πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ίλιτς.

Από τη μεριά του, ο Νίκος Αναστόπουλος προτίμησε το 4-3-3. Ο Γουναρίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Βάντο, Ζαχαράκη να καλύπτουν το αριστερό και δεξί άκρο, αντίστοιχα, και τους Σαρ, Σόουζα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπανούσης, Βερόν, Λαμπρόπουλος ήταν οι τρεις στη μεσαία γραμμή, με τον Σίσιτς να είναι στο αριστερό «φτερό», τον Κουτσιανικούλη στο δεξί και τον Παπάζογλου στην κορυφή.


Λίγα πράγματα

Το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες είχε ρυθμό, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την κατοχή της μπάλας, όμως μέχρι το 30' έγιναν μόλις δυο φάσεις. Σε αμφότερες πρωταγωνιστής ήταν ο Κοροβέσης, που στο 8' είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, όταν επιχείρησε ένα δύσκολο σουτ από πλάγια όντας υπό πίεση. Στο 29' πήρε την πάσα από τον Γεωργίου και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα αυτή τη φορά να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Γουναρίδη.

Γκολάρα και 1-0!

Ωστόσο, το καλύτερο φυλαγόταν για τη συνέχεια! Ο ΟΦΗ σημείωσε την πρώτη του ευκαιρία στο 32', όπου ο Σίσιτς άφησε για τον Λαμπρόπουλο και αυτός έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή για να τη στείλει δίπλα από την εστία του Φεγκρούς.

Ο Γουναρίδης απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Τζημόπουλου στο 34', όμως δεν μπόρεσε να πράξει το ίδιο και τρία λεπτά αργότερα. Ο Ντε Βινσέντι είδε ότι είχε χώρο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ και πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν μπει φέτος στη Σούπερ Λιγκ βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Ανέβηκε ο ΟΦΗ

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ μπήκε και πάλι πιο δυνατά, όμως ο ΟΦΗ ανέβηκε στη συνέχεια και στο 60' έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Φεγκρούς να αποκρούει πρώτα το σουτ του Σίσιτς έξω από την περιοχή και μετά το κοντινό πλασέ του Παπάζογλου. Οι κρητικοί, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί και άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους στα επόμενα λεπτά και να χάνουν ευκαιρίες. Το σουτ του Λαμπρόπουλου στο 63' πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φεγκρούς, ενώ ο γκολκίπερ του «Άγιαξ» μπλόκαρε την μπάλα στο ανάποδο ψαλίδι του Σαρ στο 68'.

Με δέκα ο ΟΦΗ, έμεινε το 1-0

Από εκεί και πέρα, κάτι περαιτέρω δεν υπήρξε στο παιχνίδι, παρά μόνο η αποβολή του Βερόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 82'. Ο μέσος των Ομιλιτών έκανε σκληρό μαρκάρισμα και πήρε δίκαια την άγουσα για τα αποδυτήρια. Βέβαια, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, αλλά δεν απείλησαν την εστία του Φεγκρούς. Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και ο ΠΑΣ μπήκε σε τροχιά Ευρώπης!

Man of the match: Ο Τόμας Ντε Βινσέντι σημείωσε άλλη μια γκολάρα και έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο οι Ηπειρώτες διατήρησαν μέχρι το τέλος για να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Ο ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου. Οι κρητικοί δεν κυκλοφορούσαν την μπάλα, ενώ στις λίγες περιπτώσεις που επιχείρησαν να βγουν στην επίθεση κατάφεραν μόνο σε μια να απειλήσουν την εστία του Φεγκρούς.

Στο ύψος του: Ο Μοχάμεντ Σαρ ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ. Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ δεν καθόταν πίσω όταν η ομάδα του έβγαινε μπροστά και μάλιστα είχε μια τελική προσπάθεια. Αξιοσημείωτη και η προσπάθεια του Λαμπρόπουλου από μεριάς των φιλοξενούμενων και του Κοροβέση από τον ΠΑΣ.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του ΟΦΗ στο 37'. Ο Ντε Βινσέντι ήταν μόνος του, είχε πολύ χώρο και απέδειξε ότι είναι ικανός να βρει δίχτυα ακόμα και από πολύ μακριά.

Το στραγάλι: Σωστή η αποβολή του Βερόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ θα μπορούσε να ήταν και απευθείας κόκκινη, αφού πήγε με τα δυο πόδια. Καλά τα πήγαν, επίσης, και οι βοηθοί του Τριτσώνη.

Το ταμείο του Gazzetta: Παιχνίδι με καλό ρυθμό στους Ζωσιμάδες, το οποίο θα μπορούσε να είχε περισσότερες φάσεις. Σε μια από αυτές που έγιναν, ωστόσο, ο ΠΑΣ πέτυχε το γκολ, ο Ντε Βινσέντι έβαλε ξανά υποψηφιότητα για το καλύτερο της αγωνιστικής και οι Ηπειρώτες πήραν τη νίκη, που τους βάζει σε τροχιά Ευρώπης.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Πάντος, Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης (85' Κεϊτά), Ντε Βινσέντι (66' Βίλα), Γεωργίου (90'+1' Νικλητσιώτης), Ίλιτς.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βάντο (87' Περογαμβράκης), Σαρ, Σόουζα, Ζαχαράκης, Μπανούσης (46' Βιτώρος), Βερόν, Λαμπρόπουλος, Σίσιτς, Κουτσιανικούλης (71' Ζορμπάς), Παπάζογλου.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ