2012-11-24 18:15:03
Φωτογραφία για Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου παραμένει μόνο ... στην ταμπέλα - Οι δικηγόροι επαναφέρουν το θέμα!
Σε συνάντηση που είχαν οι δικηγόροι του Ηρακλείου με βουλευτές, ενημέρωσαν ότι θα επαναφέρουν το θέμα, ζητώντας παράλληλα στήριξη και συνδρομή στις προσπάθειές τους.

Η ταμπέλα στο οικόπεδο στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου και της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως παραμένει: "Χώρος ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου". Ο σχεδιασμός όμως φαίνεται να έχει μπει στο συρτάρι ... ελέω κρίσης. Η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου είχε ανακοινωθεί, ήδη από το Σεπτέμβριο του 2006, πως θα δημοπρατηθεί μαζί με αυτό της Πάτρας, μέσω της διαδικασίας των ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

Ωστόσο οι στρόφιγγες των τραπεζών έκλεισαν, με αποτέλεσμα κανένας υποψήφιος ανάδοχος να μην μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το έργο.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ωστόσο, που δεν ξεχνάει τις διαβεβαιώσεις για την υλοποίηση του έργου, αποφασίζει να επαναφέρει το θέμα, διεκδικώντας την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων, από το Δικαστικό Μέγαρο της λεωφόρου Δικαιοσύνης, που μάλιστα βρίσκεται σε κακή κατάσταση.


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου συναντήθηκε, σήμερα, με βουλευτές του Ηρακλείο γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επανεκκινηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου. Στην προσπάθεια αυτή επιθυμούν τη συνδρομή, κατά το δυνατόν, των βουλευτών, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις και το νέο Δικαστικό Μέγαρο να μη μείνει ταμπέλα!
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ