2012-11-24 17:13:07
Φωτογραφία για Αποκαλυπτήρια για το άγαλμα του Σερ Αλεξ!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε στα "αποκαλυπτήρια" του αγάλματος του Άλεξ Φέργκιουσον έξω από το "Ολντ Τράφορντ" για να τιμήσει τα 26 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο. Μεγάλες δόξες του παρελθόντος όπως οι Καντονά, Σμάιχελ, Φαν Νίστελροϊ και Σόλσκιερ έδωσαν το παρών.

Αποκαλυπτήρια στον χάλκινο άγαλμα του Αλεξ Φέργκιουσον έγιναν σήμερα, 23 Νοεμβρίου 2012, στο Ολντ Τράφορντ, με την διοίκηση του συλλόγου να θέλει να τιμήσει τον σκωτσέζο τεχνικό για την 26χρονη προσφορά του στην ομάδα από την θέση του προπονητή.

Το χάλκινο άγαλμα του Σερ Αλεξ είναι ύψους 2 μέτρων και 74 εκατοστών και τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τη σύζυγό του, Lady Κάθι Φέργκιουσον.

"Συνήθως οι άνθρωποι πεθαίνουν πριν δουν το άγαλμά τους. Εγώ έχω επιβιώσει. Αυτή είναι μία πραγματικά υπερήφανη στιγμή", τόνισε ο -εμφανώς συγκινημένος- Φέργκιουσον, ο οποίος πρόσθεσε αναφορικά με τη σύζυγό του: "Κάποιος πρέπει να με ελέγχει και αυτή είναι η μόνη που μπορεί. Κάθε Σάββατο πρωί έχει πει ότι θα έρχεται και θα κάνει υποκλίσεις στο άγαλμα".


Στην υπερήφανη αυτή στιγμή του 71άχρονου τεχνικού συμμετείχε σύσσωμη όλη η νυν ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και πρώην άσοι του παρελθόντος που έχουν γράψει χρυσές σελίδες ιστορίας με τον αγγλικό σύλλογο επί αυτοκρατορίας Φέργκιουσον, όπως οι Ερίκ Καντονά, Πίτερ Σμάιχελ, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ, Μπράιν Ρόμπσον (πρώτος αρχηγός της Γιουνάιτεντ επί Φέργκιουσον) και Γκάρι Νέβιλ.

Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, αλλά και οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση, όμως άφησαν έντονο το στίγμα τους μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

"Είναι μοναδικός επειδή έχει βάλει ψηλά τον πήχη στον σύλλογο και στους παίκτες του αλλά και στον εαυτό του", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπλάτερ, με τον Ρονάλντο να υπογραμμίζει πως ο Φέργκιουσον "αξίζει 100% αυτά που έχει κάνει" αλλά και να τον ευχαριστεί για όσα του έχει προσφέρει.

Όσο για τον "Μπεκς" είπε μεταξύ άλλων: "Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας αυτή τη εκπληκτική στιγμή. Το διάστημα που ήμουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν χωρίς αμφιβολία το καλύτερο στην καριέρα μου".

Να σημειωθεί πως από τους προπονητές που εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει στη συλλογή του 37 τρόπαια ενώ οι άλλοι 19 προπονητές... 31!

sigmalive
 
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ