2012-11-23 13:20:03
Φωτογραφία για Να σταματήσει η κατάληψη ζητούν οι γονείς στο 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης. Αποβολή στο 15μελές και κόντρα με τους γονείς
Tην άμεση επαναλειτουργία του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης που τελεί υπό κατάληψη ζητούν οι γονείς Όπως είναι γνωστό το σχολείο έχει κατ΄επανάληψη καταληφθεί από τους μαθητές (συνολικά 19 μέρες μέχρι σήμερα) ενώ οι γονείς συνεχώς τονίζουν την αντίθεσή τους.

Στην κατάληψη που είχε ξεκινήσει «δι΄ασήμαντο αφορμή» πριν από δύο εβδομάδες, με ην υποψία ότι ίσως δεν πληρωθούν τα σχολικά δρομολόγια σημειώθηκε και επεισόδιο, που αποκάλυψε το XanthiPress.gr, με τον ξυλοδαρμό του επιστάτη του ΣΕΚ από μέλη του 15μελούς. Συνέπεια αυτής της υπόθεσης ήταν η αποβολή ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο επεισόδιο. Οι συμμαθητές του ζητούν την ανάκληση της αποβολής και συνεχίζουν την κατάληψη. Στον αντίποδα, όμως, οι γονείς ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση και να επέλθει ηρεμία στο σχολείο, ώστε να συνεχιστούν τα μαθήματα.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νίκος Αλμπανόπολος αυτό που ζητούν είναι να επαναλειτουργήσει άμεσα το σχολείο και ότι οι ίδιοι θα είναι δίπλα στα παιδιά
. «Τα προβλήματα όμως να είναι υπαρκτά, όχι όπως τα τελευταία αιτήματα για τα λεωφορεία τα οποία ουδέποτε, από τότε, έχουν διακόψει τη μεταφορά των μαθητών από τα χωριά της περιοχής». Τέλος, ο φόβος των γονέων είναι ότι θα κληθούν μαθητές να κάνουν μάθημα μέσα στις γιορτές προκειμένου να αναπληρώσουν τις πολλές χαμένες ώρες.

Αφού αποφάσισαν αποβολή, πρέπει να εφαρμοστεί

Η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από το Σύλλογο Καθηγητών για την αποβολή του μαθητή που ενεπλάκη στο επεισόδιο, σύμφωνα με το Ν. Αλμπανόπουλο, δεν τους αφορά και αποτελεί αμιγώς εκπαιδευτικό θέμα, όμως εφόσον λήφθηκε, θεωρούν ότι πρέπει να τηρηθεί.

xanthipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ