2012-11-23 13:10:40
Φωτογραφία για Όταν η ΑΕΚ άφησε εκτός την Λεβερκούζεν (video)
Μαθήματα ιστορίας για αλλόθρησκους Δεν είναι λίγες οι φορές που όλη η Ελλάδα υποκλίθηκε στις επιτυχίες αυτης της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ομάδας που λέγεται ΑΕΚ. Το ίδιο έγινε και στις 23 Νοεμβρίου του 2000 η ΑΕΚ πήγε στο Λεβερκούζεν να αντιμετωπίσει για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

 Πολλοί την είχαν ξεγραμμένη. Ο Τσιάρτας ο Ντέμης και τα άλλα παιδια όμως είχαν... άλλη γνώμη... Μόλις στο 5ο λεπτό ο Βασίλης Λάκης κάνει το 0-1 και "παγώνει" το "Μπάι Αρίνα", ενώ  οι 4000 ΑΕΚτζήδες δεν σταματούν να τραγουδούν!

 Η Λεβερκούζεν λίγο αργότερα καταφέρνει και γυρίζει το ματς και στο ημίχρονο προηγείται με 2-1, με δύο γκολ του μεγάλου τους φορ Ουλφ Κίρστεν. Με την έναρξη της επανάληψης, στο 46', η Ένωση ισοφαρίζει με τον Νάβας 2-2.

Ξανά οι Γερμανοί παίρνουν το προβάδισμα. Στο 47' ο Κόβατς γράφει το 3-2. Και τότε ήταν που η ΑΕΚ έβαλε τις μηχανές μπροστά... Στο 55' ο Νικολαϊδης κερδίζει πέναλτι, ο Τσιάρτας το εκτελεί και γίνεται το 3-3. Στο 79' η ΑΕΚ "ξανά-παγώνει" το Λεβερκούζεν. Έξυπνη γρήγορη εκτέλεση φάουλ, ο Νάβας βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των Γερμανών, στοπάρει με το στήθος, πλασάρει και γράφει το 3-4! Απίστευτο!


Η ΑΕΚ κρατάει τη νίκη ως το 92', ήρθε όμως ο Ράμελοφ με σουτ να κάνει το 4-4! Στην Αθήνα και στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ θα κερδίσει 2-0 και θα πάρει την πρόκριση για τους 16 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ:

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Μπέρτι Φοκς): Μάτισεκ, Κόβατς, Νοβότνι, Ζίβκοβιτς, Πόντε (Σνέιντερ), Ζε Ρομπέρτο, Κίρτσεν, Ρινκ (66' Μπντάριτς), Ογίγκε, Νόιβιλ, Ράμελοφ

ΑΕΚ (Γιάννης Παθιακάκης): Ατματσίδης, Φερούζεμ, Κωστένογλου, Τσιάρτας (90' Κωνσταντινίδης), Νικολαϊδης (85' Σαβέφσκι), Ζήκος, Κασάπης, Λάκης, Ρουίζ (78' Κοπιτσής), Καψής, Νάβας

ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ