2012-11-23 09:28:04
Φωτογραφία για Πρόγραμμα για την προστασία του νησιού Χρυσή
Τη διαφύλαξη της φυσικής ομορφιάς στο νησί Χρυσή, που βρίσκεται 8 μίλια νότια της Ιεράπετρας, το οποίο χαρακτήρισε κόσμημα του Λιβυκού και της Μεσογείου... έδωσε ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, σε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ιεράπετρας.

Ο κ. Δεικτάκης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που τέθηκαν για το χώρο του αναψυκτηρίου, τους χώρους κατασκήνωσης, την ασφάλεια των επισκεπτών με την επισκευή του μόλου στο νησί, ενώ τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη φύλαξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο που κατατέθηκε προβλέπει τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται στο νησί. “Κάποιος πρέπει να ωφελείται, αυτός θα είναι ο Δήμος”, τόνισε και πρόσθεσε: “Κορυφαία προτεραιότητα είναι να διαφυλάξουμε το περιβάλλον του νησιού και το δεύτερο είναι να επιτρέψουμε με κάθε καλό τρόπο την επίσκεψη στο νησί με προτεραιότητα των Γεραπετριτών που τόσα χρόνια περνούν τα καλοκαίρια εκεί και δεν μπορεί κανείς να το απαγορεύσει”.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, ευχαρίστησε τον κ. Δεικτάκη για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για το θέμα και ανακοίνωσε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία για το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας του νησιού, σημειώνοντας ότι θα τεθεί σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει η διαχειριστική μελέτη και ο Δήμος να προχωρήσει στη σύνταξη φακέλου μελέτης για το μόλο στο νησί και εκτίμησε ότι για το αναψυκτήριο θα απαιτηθούν περίπου 10 μήνες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
48ωρη απεργία στα ΙΚΕΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
48ωρη απεργία στα ΙΚΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ