2012-11-22 13:18:03
Φωτογραφία για Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης: «Η απόλυτη αλήθεια για τη κατάσταση του Ελληνικού Κράτους»
από το Γραφείο Τύπου

Από τις ποιο ανήθικες απαντήσεις από πολιτικό σε πολίτη είναι, «θα δω το θέμα σου από Δευτέρα». Δυστυχώς και η δόση από Δευτέρα σε Δευτέρα πηγαίνει.

Από τις ποιο ανήθικες κουβέντες που μπορεί να πει πολιτικός σήμερα είναι, «τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία». Είναι σαν να βάζεις τα βαποράκια να κάνουν αποτοξίνωση σε τοξικομανή.

Οφείλουμε λοιπόν να πούμε την αλήθεια στον κόσμο, και η αλήθεια είναι η εξής.

Το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης είναι 303,5 δις ευρώ.

Εφέτος έληγαν ομόλογα και δάνεια ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ και έντοκά γραμμάτια 13,9 δις ευρώ.

Το 2013 λήγουν 30,4 δις ευρώ.

Το 2014 λήγουν 25,1 δις ευρώ.

Το φετινό 9μηνο, το Δημόσιο δανείστηκε κατά 56% από τον μηχανισμό στήριξης EFSF, κατά 41,9% μέσω εντόκων γραμματίων και κατά 2,1% από το ΔΝΤ.

Από τους παραπάνω αριθμούς καταλαβαίνει κανείς ότι είναι αδύνατο να βρεθούν αυτά τα χρήματα μιας και αυτοί που θεωρούν ότι θα μαζέψουν χρήματα από τους διάφορους φόρους είναι αιθεροβάμονες. Τίποτα δεν θα εισπράξουν, γατί δεν έχει κανείς τίποτα να δώσει.


Από το λογιστήριο του κράτους βγήκε ότι εφέτος το χρέος είναι 170% του ΑΕΠ και το 2020 εκτιμάτε στο 144% του ΑΕΠ. Η διαφορά της Ευρώπης με το ΔΝΤ έγκειται στο προϋπολογιζόμενο 144% του ΑΕΠ το 2020.

Οι λύσεις που προτείνονται είναι :

1. Δεν πληρώνει τόκους η Ελλάδα για τα δάνεια της από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οπότε, το Ελληνικό χρέος μειώνεται 43,8 δις ευρώ ή 16.9% του ΑΕΠ.

2. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιστρέφει τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει οπότε, το χρέος μειώνεται 4,6% του ΑΕΠ.

3. Η επαναγορά ομολόγων 10 δις ευρώ από ιδιώτες στο 50% της ονομαστικής τους αξίας οδηγεί σε μείωση του χρέους κατά 2,4% του ΑΕΠ το 2020.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, ο Έλληνας δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τη δυνατότητα να πράξει τα παραπάνω.

Το επιπλέον δυστύχημα είναι ότι, η εσωτερική τρόικα καμιά διαπραγμάτευση δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Απαιτείται λοιπόν άμεση καταγγελία του μνημονίου και άμεση διαπραγμάτευση του χρέους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ