2012-11-22 00:02:20
Φωτογραφία για ΤΣΑΜΠΑ ΗΤΤΑ... ΣΑΛΚΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 *ΒΙΝΤΕΟ*
Μπορεί ο στόχος της συνέχειας στο Champions League να χάθηκε για τον Ολυμπιακό στη Γερμανία αφού άντεξε για 77 λεπτά αλλά τελικά ηττήθηκε από την Σάλκε με 1-0, όμως οι ερυθρόλευκοι σε συνδυασμό και με τη νίκη της Άρσεναλ επί της Μονπελιέ, εξασφάλισαν την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Ο Φουχς στο 77’ κατάφερε ότι δεν κατάφεραν τα... επιθετικά όπλα των γηπεδούχων, ενώ ο Ολυμπιακός κράτησε σωστή στάση μέχει εκείνο το σημείο και μετά προσπάθησε να απειλήσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Πλέον το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης" θα είναι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για την τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η... έκπληξη από τον Ζαρντίμ ήρθε στο κέντρο της άμυνας. Ο Μανωλάς είχε στο πλάι του τον Σιόβα, με τον Κοντρέρας να μένει τελικά στον πάγκο. Ο Κάρολ ήταν στο τέρμα. Ο Τοροσίδης δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι δύο νεαροί αμυντικοί στο κέντρο της άμυνας. Οι Μοντέστο, Γκρέκο, Μανιάτης ήταν οι τρεις μέσοι, με τον Κορσικανό να έχει περισσότερο βάθος, ενώ οι Αμπντούν και Μασάντο πλαισίωναν τον Μήτρογλου.


Ο τρόπος που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός ήταν ίδιος με άλλα παιχνίδια του Ολυμπιακού, του Ζαρντίμ, στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την διαφορά ότι υπήρχε μεγαλύτερη πίεση και πιο ψηλά. Αυτό από τη μια… άγχωνε τους Γερμανούς, αλλά δημιουργούσε και κάποια κενά στην άμυνα, κάτι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Ντράξλερ και Φαρφάν στα δύο άκρα, οι οποίοι δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους Χολέμπας και Τοροσίδη, οι οποίοι πάντως στάθηκαν στο ύψος των περιστάεων.

Από εκεί και πέρα, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν περισσότερο… άτολμοι επιθετικά με τον Γκρέκο να μην μπορεί να δημιουργήσει και τους Χολέμπας και Αμπντούν να μην μπορούν να δείξουν γιατί η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού είναι η δυνατή του. Οι φάσεις της Σάλκε δεν έφεραν το γκολ, αφού η πολύ καλή παρουσία του Κάρολ κάτω από τα δοκάρια (μέχρι το σημείο του γκολ για το οποίο φέρει ευθύνη), καθώς και το δοκάρι στο σουτ του Χόλμπτι, βοήθησαν τον Ολυμπιακό να πάει στα αποδυτήρια με το πολύτιμο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, στο ίδιο μοτίβο. Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή, οι Γκρέκο και Μασάντο παρέμεναν... ανενεργοί, ενώ ο Μήτρογλου πάλευε... απελπιστικά μόνος. Όσο περνούσε η ώρα, οι φάσεις για τους ερυθρόλευκους δεν έρχονταν, ενώ οι γηπεδούχοι κρατούσαν την μπάλα, όμως απειλούσαν μόνο μακριά από την περιοχή του Κάρολ Μετά το 75’ ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ρισκάρει λίγο, ανέβασε την απόδοσή του, προσπάθησε να πιέσει πιο ψηλά, να απειλήσει ουσιαστικά τη Σάλκε και κυρίως… να πατήσει την περιοχή της. Όταν το κατάφερε με τους «φρέσκους» Φουστέρ και Τζιμπούρ, δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ λίγο αργότερα, ο Φουχς, με ένα από τα πολλά μακρινά σουτ των Γερμανών, βρήκε στόχο και άνοιξε το σκορ.

Στον εναπομείαντα χρόνο ο Ολυμπιακό πίεσε, προσπάθησε να γεμίσει την μπάλα στην περιοχή της Σάλκε, όμως δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα. Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή και σε συνδυασμό με τη νίκη της Άρσεναλ επί της Μονπελιέ, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στους «32» του Europa League

Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Παπαδόπουλος, Χέβεντες, Μάτιπ, Φουχς, Τζόουνς, Χόλτμπι (71’ Πούκι), Ντράξλερ (89’ Μπαρνέτα), Νοϊστέντερ, Φαρφάν, Χούντελααρ.

Στον πάγκο: Χίλντεμπραντ, Μέτσελντερ, Εσκουδέρο, Κολάσινατς, Μάρικα.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο (81’ Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Γκρέκο (65’ Φουστέρ), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου (74’ Τζεμπούρ).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Κοντρέρας, Φέισα, Πάντελιτς.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ