2012-11-21 17:58:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Η φωτιά στο Κρήτη ΙΙ άφησε οδηγούς φορτηγών άνεργους και με χρέη
Καθοριστικό για την εξέλιξη της πυρκαγιάς ήταν το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πέντε ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας. Εάν σημειωνόταν στην Αδριατική, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα ήταν σήμερα η κατάληξη, δεδομένου ότι οι άνεμοι που έπνεαν στα ανοικτά πελάγη κυμαίνονταν μεταξύ 9 με 10 μποφόρ.

Όπως αναφέρει η Πελοπόννησος, το «Κρήτη 2» είχε ξεκινήσει από τη Βενετία, σταμάτησε στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς Πάτρα. Και οι 113 επιβάτες που μετέφερε είναι σώοι, όπως επίσης και τα 87 μέλη του πληρώματος.

Ωστόσο, τουλάχιστον 40 από τα 92 φορτηγά που μετέφερε είχαν υποστεί καταστροφές, ενώ καμία καταστροφή δεν αναφέρθηκε για τα 18 ΙΧ που επίσης μεταφέρονταν με το πλοίο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν καταστραφεί 27 φορτηγά, από τα οποία τα εννέα παρέμεναν στο εσωτερικό του πλοίου έχοντας υποστεί ολική καταστροφή.

Σύμφωνα με λιμενικές πηγές, εκτιμάται ότι η φωτιά ξεκίνησε από το φορτίο φορτηγού και θα διερευνηθεί εάν απαιτούνται ειδικές διαδικασίες μεταφοράς.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ