2012-11-19 21:55:01
Φωτογραφία για Βανταάκης-Κουρή: Άμεση και έμπρακτη αντίδραση στις απολύσεις
Το πρώτο κύμα απολύσεων ξεκίνησε από τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ με την παραπλανητική ορολογία της διαθεσιμότητας.

• Επειδή με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η υποτελής στην Τρόικα κυβέρνηση επιβάλλει την υλοποίηση των αντικοινωνικών και εξουθενωτικών πολιτικών της με μόνο γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών μας

• Επειδή οι απολύσεις στις υπηρεσίες των ΟΤΑ και η κατάρρευση των υπηρεσιών τους οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως, σε τομείς κοινωνικών παροχών γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους δημότες

• Επειδή στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής τίθεται σαφέστατα και ένα ζήτημα δημοκρατίας δεδομένου ότι από τη μια το κράτος αφήνει μετέωρη την αυτοδιοίκηση, ενώ από την άλλη εκχωρεί βασικές λειτουργίες και χάραξη πολιτικών (με την ευλογία του Γερμανο-ελληνικού Συνδέσμου) στη λεγόμενη κοινωνία των πολιτών, τα άτυπα δίκτυα και τις εκπροσωπήσεις της αυτοδιοίκησης που δεν αντανακλούν σήμερα το εκλογικό σώμα.


• Επειδή οι ΟΤΑ μπαίνουν υπό την εποπτεία των δανειστών μας , γεγονός που οδηγεί στην μείωση των δαπανών και στην εξοικονόμηση χρημάτων (μείωση προσωπικού, αύξηση τελών, αναστολή κοινωνικών δράσεων)

Επιβάλλεται τώρα οι χλιαρές και συμβολικές αντιδράσεις των αιρετών που αρκούνται σε γενικόλογα ψηφίσματα, να εξελιχθούν σε δυναμικές, αγωνιστικές και ανατρεπτικές κινητοποιήσεις. Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού δεν σημαίνει απολύσεις αλλά ορθολογική διαχείριση στο πλαίσιο των υπηρεσιών που υπηρετεί. Δυστυχώς, η δημοτική αρχή υλοποιώντας πολλές φορές στο παρελθόν, πελατειακές προς ημετέρους πολιτικές, άργησε να ετοιμάσει και να υλοποιήσει το οργανόγραμμα του δήμου με αποτέλεσμα η εικόνα των υπαλληλικών αναγκών του να είναι συγκεχυμένη.

Κατά τη γνώμη μας η απάντηση σε αυτή την πολιτική λαίλαπα που καθημερινά διαλύει τη ζωή μας είναι η συνεχής αλληλεγγύη προς όλους όσους επηρεάζονται, είναι ο αγώνας με πράξεις και όχι ασκήσεις επί χάρτου. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους σε όποια παράταξη και να βρίσκονται να λάβουμε άμεσα ουσιαστικά αντίμετρα. Θεωρούμε ότι η αρχική απόφαση για κλείσιμο 3 ημερών των υπηρεσιών του δήμου Πάτρας είχε συμβολικό χαρακτήρα. Λόγω της συνεχούς κρίσιμης κατάστασης, πρέπει οι αιρετοί να κινηθούμε πιο δυναμικά και αγωνιστικά προστατεύοντας το δικαίωμα της εργασίας για τους συμπολίτες μας και το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου την έκτακτη άμεση σύγκληση του σώματος ώστε να επανεξετασθούν μετά τη συνεδρίαση της 16/11/2012, οι άμεσες μορφές αγώνα που από κοινού με τους εργαζόμενους του δήμου μας και άλλους φορείς πρέπει να αποφασίσουμε.

Το συνεχές και επ’ αόριστο κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου είναι μονόδρομος.

Επίσης επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι το ύστατο όπλο μας, οι μαζικές παραιτήσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι ισχυρό όπλο κατά της εξουθενωτικής κυβερνητικής πολιτικής και θα πρέπει να τεθεί υπόψη του δημοτικού συμβουλίου.

Οφείλουμε άμεσα να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους έμπρακτα.

Απόστολος Βανταράκης

Ήρα Κουρή

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ