2012-11-19 21:53:29
Φωτογραφία για Για το αίτημα του Euronews να εκπέμψει ελληνόφωνα στη χώρα μας
Ερώτηση αναφορικά με την επικείμενη λειτουργία του ελληνόφωνου Euronews κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα ΜΜΕ, Σίμο Κεδίκογλου, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γ. Μιχελάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Μιχελάκης επικαλείται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο επικεφαλής του Euronews Μάικλ Πίτερς διατείνεται ότι λειτουργεί με θεσμικό ρόλο ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τις συναντήσεις, που όπως ισχυρίζεται, είχε με υπηρεσιακούς και κυβερνητικούς παράγοντες κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ωστόσο όπως σημειώνει ο βουλευτής, μετά από επικοινωνία του με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε ότι δεν υφίσταται καμία σχέση μεταξύ του κ. Πίτερς και της Κομισιόν αλλά είναι CEO (Chief executive officer) ιδιωτικής εταιρείας, η οποία απλώς λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. μέσω ενός ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος.

Κατόπιν τούτων ο κ. Μιχελάκης ζητεί να μάθει ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και τι προτίθενται να πράξουν τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες για το αίτημα του Euronews να εκπέμψει ελληνόφωνα στη χώρα μας.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ