2012-11-19 20:03:11
Φωτογραφία για Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της δόσης
Μια κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης ύψους 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εκτιμούν ότι θα υπάρξει στο αυριανό Eurogroup Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, τονίζοντας ωστόσο ότι... τα κεφάλαια αυτά θα δοθούν στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι εναπομείναντες όροι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι ίδιες πηγές αναμένουν ότι θα υπάρξει την Τρίτη μια «πολιτική έγκριση επί της αρχής» για την αποδέσμευση της δόσης, αλλά πριν την εκταμίευση η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει ότι είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, τις «προαπαιτούμενες ενέργειες».

Στη συνεδρίαση του Eurogroup θα γίνει και μια συζήτηση για τον τρόπο μείωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει από την διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Μόλις δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών την πολιτική τους έγκριση, οι προτάσεις για την μείωση του ελληνικού χρέους και την παροχή επιπλέον χρηματοδότησης στην Ελλάδα θα σταλούν στα εθνικά κοινοβούλια προς έγκριση, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου.


Αυτό θα δώσει στην Αθήνα χρόνο να ολοκληρώσει τις λίγες «προαπαιτούμενες ενέργειες» που εκκρεμούν. Στις 28 Νοεμβρίου, η τρόικα θα ελέγξει αν οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις είναι σε καλό δρόμο και στις 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που επικαλείται το Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα λάβουν την τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

Βάσει του ίδιου χρονοδιαγράμματος, η Ελλάδα και η Κομισιόν θα συνυπογράψουν ένα αναθεωρημένο μνημόνιο στις 4 Δεκεμβρίου και η χώρα θα λάβει τη δόση στις 5 Δεκεμβρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ζουμί στα σχόλια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ζουμί "στα σχόλια"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ