2012-11-19 15:38:02
Φωτογραφία για «Παί -Ζω με τα δικαιώματά μου– μαθαίνω τα δικαιώματά μου με οδηγό το παιχνίδι»
Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, εικαστικές κατασκευές και θεατρικό παιχνίδι θα μάθουμε τα δικαιώματά μας, θα διασκεδάσουμε και θα γνωρίσουμε φίλους Με αφορμή μια ξεχωριστή μέρα, την 20η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, επιλέξαμε το πρόγραμμα «Παί-Ζω με τα δικαιώματά μου» για να εγκαινιάζουμε το νέο μας κύκλο «Δημιουργικές διαδρομές για παιδιά!».

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δικαιώματα των παιδιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα της ομάδας μας.

Από το 2008 ξεκίνησε η μελέτη εκπαιδευτικού υλικού και ο σχεδιασμός δραστηριοτήτων. Το 2009 έγινε ένα σημαντικό βήμα καθώς υλοποιήσαμε μια δυναμική πρωτοβουλία εκπαίδευσης νέων εθελοντών παιδαγωγών, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Νεολαίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νέα γενιά σε δράση».

Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της εκπαιδευτικής βαλίτσας «παί-Ζω με τα δικαιώματά μου».


Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα ταξίδεψε σε σχολεία και σε εκδηλώσεις φορέων. Συναντήσαμε συνολικά περίπου 2.500 μαθητές Β΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών σχολείων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και πραγματικά ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για τους νέους εθελοντές παιδαγωγούς.

Το πρόγραμμα βασίζεται στο βιωματικό παιχνίδι και περιλαμβάνει πρωτότυπες δράσεις, προβολή παιχνιδιού -κουίζ, επιδαπέδιο παιχνίδι, παιχνίδια ρόλων και εικαστικό εργαστήρι.

Το εκπαιδευτικό υλικό προσαρμόζεται κάθε φορά στην ηλικία των παιδιών, κι έτσι το πρόγραμμα είναι πολύ ευέλικτο και ζωντανό!

Η εκπαιδευτική ομάδα των εθελοντών της «Σχεδίας στην πόλη» σας περιμένει με μεγάλη χαρά να μοιραστούμε ένα δημιουργικό πρωινό, το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, ώρες 11:00-13:00.

sxediastinpoli.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η επίσκεψη στο Village Bowling
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η επίσκεψη στο Village Bowling
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ