2012-11-19 15:34:05
Φωτογραφία για Από 1-1-2013 θα καταβάλονται οι συντάξεις 6 μηνών στους δημοσίους υπαλλήλους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης
Συντάξιμες αποδοχές έξι μηνών, αντί των τριών που ισχύει σήμερα, θα λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν υποβάλλει αίτηση αίτηση συνταξιοδότησης από 1-1-2013, ώστε να μπορούν να καλύπτουν ...τα βασικά έξοδα διαβίωσης, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, επεσήμανε στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι το υπουργείο Εργασίας ανέλαβε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση συντόμευσης του χρόνου απονομής των συντάξεων οι οποίες πράγματι καθυστερούν καθυστερούν. Τόνισε μάλιστα ότι στο επόμενο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, θα περιλαμβάνονται ανάλογες ρυθμίσεις για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο χρόνος απονομή κύριας σύνταξης από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ φθάνει κατά μέσο όρο τους 12 μήνες με 14 μήνες, ενώ όταν πρόκειται διαδοχική ασφάλιση ο χρόνος αυτός μπορεί να φθάσει από 30 μήνες έως και 4 χρόνια(!!!), στις περιπτώσεις που εμπλέοκονται περισσότερα των δύο ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε τέλος γνωστό, ότι μόνο στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ο αριθμός των αιτήσεων που εκκρεμούσαν για συνταξιοδότηση, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2012, ήταν περίπου 157.000 (35.300 για κύρια σύνταξη και 71.700 για επικουρική). Προσωρινή σύνταξη χορηγήθηκε σε 37.124 δικαιούχους.

forologikanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από αύριο τα εισιτήρια
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από αύριο τα εισιτήρια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ