2012-11-19 13:44:49
Φωτογραφία για Οι Τσάμηδες γιορτάζουν την Ανεξαρτησία της Αλβανίας και καλούν όλους τους αλβανούς σε εθνική επανένωση (ΒΙΝΤΕΟ)
Με εκατοντάδες αλβανικές σημαίες στόλισαν τις λεωφόρους "Bajram Curri" και " Zhan D’Ark" στα Τίρανα μέλη του τσάμικου κόμματος και του συλλόγου Νέοι Πατριώτες για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, σύμφωνα με το portal aftonomi.gr

Στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Lana, έχουν στηθεί τρία "μνημεία", τα οποία καταγγέλλουν την Συνθήκη του Λονδίνου που διέσπασε τα αλβανικά εδάφη, σύμφωνα με τους τσάμηδες του PDIU.

O επικεφαλής του τσάμικου κόμματος Shpetim Idrizi, αναφερόμενος σε ένα από τα μνημεία που έστησαν πάνω σε γέφυρα του ποταμού Lana το οποίο παρουσιάζει την Συνθήκη του Λονδίνου ως την "σκηνή του εγκλήματος" της διάσπασης των αλβανών,  δήλωσε πως «σήμερα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόλις ένα χρόνο αργότερα, αυτό που αποκαλούμε εδώ ως την σκηνή του εγκλήματος, η Συνθήκη του Λονδίνου διέσπασε τους Αλβανούς παράνομα σε 5 χώρες. Σήμερα είμαστε εδώ για να παροτρύνουμε τους συμπατριώτες μας, όπου κι αν βρίσκονται, να αγωνιστούμε από κοινού για την εθνική επανένωση».

Ενώ μιλούσε για εθνική επανένωση οι αλβανοί δημοσιογράφοι βρήκαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν σχετικά με την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα των τσάμηδων με την ονομασία "Τσάμικο Κίνημα", ωστόσο ο Idrizi προτίμησε να μην απαντήσει.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του PDIU, στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 700 μέλη και υποστηριχτές του "τσάμικου ζητήματος". 

Δείτε το βίντεο στην Aftonomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ