2012-11-18 20:51:47
Φωτογραφία για Σπουδαίο «διπλό» μέσα στο «Γεντί Κουλέ».
 Goal24news.gr

Mε το επιβλητικό 2-0 επί του ΟΦΗ πέρασε αλώβητος από το «Γεντί Κουλέ» ο Λεβαδειακός, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα της Λιβαδειάς με αυτό το «τρίποντο» ανέβηκε στην πρώτη δεκάδα του πίνακα και συνεχίζει την προσπάθειά της με λιγότερο άγχος. Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Θράκης ανάμεσα σε Ξάνθη και Πανθρακικό (0-0).

Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-3-3, με τον Γουναρίδη κάτω απο τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Ζαχαράκη, στο αριστερό τον Βάντο με τους Κουρδάκη και Σόουζα να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Βερόν και Ιωαννίδης οι δύο κεντρικοί μέσοι με τον Λαμπρόπουλο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση αριστερά ο Σίσιτς, δεξιά ο Κουτσιανικούλης και στην κορυφή ο Παπάζογλου.

Ο Γιώργος Παράσχος από την πλευρά κατέβασε τον Λεβαδειακό με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης, δεξιά ο Μουλόπουλος, αριστερά ο Μεντί και στόπερ ο Γεωργίου με τον Χοσέμι. Αμυντικά χαφ ο Ζησόπουλος με τον Κόρμπο. Στην επίθεση αριστερά ο Μίλιεβιτς, ο Πόι δεξιά, ελεύθερος ο Ροτζέριο και στην κορυφή ο Βασιλείου.


Οι Κρητικοί μπήκανα δυνατά και στο 9' μετά από κάθετη πάσα στον κενό χώρο απο τον Κουτσιανικούλη ο Μίρνες Σίσιτς έκανε ένα πλασέ με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Μουλόπουλο και στην συνέχεια να σταματάει στο αριστερό δοκάρι! Δύο λεπτά αργότερα, ο Λαμπρόπουλος πέρασε σαν... σταματημένο τον Γεωργίου, αλλά του σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ.

Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή και στο 21' ο Κουτσιανικούλης τσίμπησε προ του Κυριακίδη την μπάλα και απο πλάγια δεξιά θέση, αλλά πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Κουτσιανικούλης ήταν πολύ δραστήριος και πρωταγωνίστησε και στην επόμενη καλή στιγμή του ΟΦΗ στο 25', ότν πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε και στον Κόρμπο για να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ.

Ο Λεβαδειακός έκανε αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά στο 26', όταν ο Ροτζέριο ελίχθηκε έξω από την περιοχή έπιασε και το σουτ, η μπάλα κάπου κόντραρε και έφυγε λίγο έξω από την εστία του Γουναρίδη κόρνερ. Στο 44' ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Κυριακίδης με σωτήρια επέμβαση απέκρουσε σε κόρνερ. Η εξέλιξη της φάσης όμως αντί να φέρει κάτι καλό για τον ΟΦΗ έφερε για τον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί βγήκαν γρήγορα στην κόντρα με τον Πόι, αυτός έβγαλε στον Ροτζέριο, ο οποίος "κρέμασε" τον Γουναρίδη κάνοντας το 0-1 στο 45' για τον Λεβαδειακό "παγώνοντας" το Γεντί Κουλέ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παράσχος απέσυρε τον Μίλιεβιτς που είχε "φορτωθεί" με κίτρινη κάρτα περνώντας στη θέση του τον Ακόστα. Οι Βοιωτοί μπήκαν με αέρα και ψυχολογία στο δεύτερο μέρος με τον Ακόστα να έχει δύο καλά σουτ και τον Ροτζέριο στο 52' να χάνει ακόμη μια καλή ευκαιρία με τον Γουναρίδη να αποκρούει. Το 0-2 ήρθε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Πόι έκανε την προσπάθεια και την σέντρα από τα αριστερά με τον Κουρδάκη στην προσπάθειά του να τον ανακόψει να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 56', όταν ο Ροτζέριο έκανε τη σέντρα με τον Πόιι να πιάνει την κεφαλιά λίγο άουτ.

Ο Αναστόπουλος προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 60ό λεπτό με τους Ζορμπά και Βιτώρο να μπαίνουν αντί των Κουτσινικούλη και Βάντο, με τους Κρητικούς να παίρνουν κάπως τα πάνω τους και στο 63' να έχουν καλή ευκαιρία με το γυριστό σουτ του Παπάζογλου να φεύγει λίγο άουτ. Βέβαια, ο Λεβαδειακός ήταν... φαρμάκι στις αντεπιθέσεις και στο 64' ο Πόι έβγαλε την κάθετη στον Βασιλείου, που πλάσαρε, αλλά ο Γουναρίδης απέκρουσε σωτήρια. Η απάντηση του ΟΦΗ ήταν το... τρίτο του δοκάρι στο ματς! Στο 69' ο Βερόν έκανε το συρτό σουτ στην ρίζα του δεξιού δοκαριού και στην επαναφορά ο Βιτώρος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη που απέκρουσε με τα πόδια κρατώντας το 0-2.

Ο Ροτζέριο υπενθύμισε στους Κρητικούς στο 74' ότι δεν πρέπει να βγαίνουν μαζικά μπροστά, με το σουτ που επιχείρησε να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γουναρίδη. Ο Παράσχος βλέποντας τον Αναστόπουλο να έχει φορτώσει την επίθεση του, απέσυρε τον Βασιλείου και έβαλε τρίτο στόπερ τον Λισγάρα θωρακίζοντας τα μετόπισθεν, ώστε να κρατήσει τη νίκη. Στο 78' ο Ζορμπάς έκανε το δυνατό σουτ, με τον Κυριακίδη να λέει και πάλι "όχι", με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού να αποκρούει με γροθιές το σουτ του Βιτώρου δύο λεπτά αργότερα με τον Σίσιτς να σημαδεύει για τέταρτη φορά το δοκάρι (οριζόντιο), αν και η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς ο Σλοβένος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τον Λεβαδειακό να κρατάει το υπέρ του σκορ και τον ΟΦΗ να μην μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, όντας και αρκετά άτυχος. Στα αξιοσημείωτα, η επανεμφάνιση μετά από αρκετό καιρό του Ναπολεόνι, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έπαιξε στα τελευταία λεπτά αντικαθιστώντας τον Πόι, που μαζί με τον Ροτζέριο και τον Κυριακίδη "υπέγραψαν" την μεγάλη νίκη των Βοιωτών μέσα στην έδρα των Κρητικών.
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ