2012-11-17 01:30:20
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστριας Από το savoir vivre στα ράφια με τα ληγμένα προϊόντα
Πιάνο, γαλλικά, αγγλικά, μπαλέτο και κανόνες ηθικής συμπεριφοράς. Το όνειρο τελείωσε και η σκληρή πραγματικότητα μας χτυπάει ανελέητα. Τα δύο τελευταία χρόνια η Ελληνική κοινωνία μαστίζεται από ασύστολα ψεύδη και τρομερούς εκβιασμούς, ενώ η ηθική της ακεραιότητας και το χριστιανικό πνεύμα κάνουν διακοπές στο κήπο της Εδέμ. Το «savoir vivre» βρίσκεται καταχωνιασμένο στα ράφια των σούπερ-μάρκετ με τα ληγμένα προϊόντα και με τις εξελίξεις τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, όλο και περισσότεροι Έλληνες θα επισκέπτονται τα κατάλοιπα μιας Ελλάδας, που από το ζενίθ της ποιοτικής ζωής αναζητά την επιβίωση στα κομμάτια της απόλυτης παρακμής και εξαθλίωσης.

Το μέλλον ζοφερό και η ελπίδα του αύριο μαραζώνει καθώς οι «νέοι Έλληνες» δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ούτε καν τα απολύτως απαραίτητα για να συνεχίσουν ως σημαιοφόροι την πορεία της χώρας προς την πρόοδο και την υγιή ανάπτυξη. Το εκπαιδευτικό σύστημα πάσχει από κρατική αδιαφορία και οι συνέπειες θα εμφανιστούν μπροστά μας τα προσεχή χρόνια. Τα παιδιά, τα μόνα ίσως αθώα θύματα της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας μαθαίνουν τη στέρηση και βάζουν απαγορευτικό στην οποιαδήποτε υλιστική επιθυμία τους.


Η Ελληνική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με την έλλειψη βασικών αναγκών και ως φαίνεται η κατάσταση θα συνεχιστεί για πολύ. Οι γονείς μειώνουν τα προσωπικά τους έξοδα, ο προϋπολογισμός του νοικοκυριού συνεχώς αυξάνεται, ενώ παράλληλα η αγοραστική δυνατότητα έχει φτάσει στο σημείο του πνιγμού. Οι μαθητές υποσιτίζονται και η έλλειψη τροφής στο καθημερινό τραπέζι της νοικοκυράς γίνονται συνεχώς και περισσότερες.

Η σύγχρονη Ελληνίδα υποφέρει. Η άλλοτε οικονομικά ανεξάρτητη γυναίκα των τριάντα, σαράντα, πενήντα ετών, είναι τώρα μια γυναίκα με πολλές ανησυχίες, αβεβαιότητα και απεριόριστο άγχος για το τι «μέλλει γενέσθαι» τους προσεχείς μήνες, εβδομάδες, ημέρες. Ο φόβος είναι εχθρός και ο ρεαλισμός απλώς κατεδαφίζει τα όνειρα και την αισιοδοξία που όλοι αναζητούμε για ένα καλύτερο αύριο, για ένα μέλλον με συμπάθεια και θέληση ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Οι όμορφες εικόνες αποτελούν παρελθόν και ελπίζουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας επισκεφτεί σύντομα και να διακοσμήσει με χαμόγελα τα πρόσωπα όλων των παιδιών και των ανθρώπων μιας ταλαίπωρης χώρας που συνεχώς θυσιάζεται Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ