2012-11-17 01:24:04
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστη Υποκειμενοποίηση της αντικειμενικότητας
Τις ύστατες, κατατρομαγμένες στιγμές του τελευταίου διαδόχου του βυζαντινού αυτοκρατορικού μεγαλείου θα μπορούσε κάλλιστα να... θυμίζει η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται και η φλόγα του ελληνικού ιδεώδους είναι μάλλον βέβαιο πως θα σβήσει για πάντα.

Υπεύθυνοι, αρμόδιοι, θύτες, θύματα, ηθικοί αυτουργοί και εθνικοί εγκληματίες έχουν γίνει ένα μέσα στο σάκο των ευρωπαϊκών αποβλήτων και η ανάληψη των ευθυνών δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ από κανέναν, πόσο μάλιστα να αποδοθούν κατηγορίες και να επέλθει επιτέλους η πολυπόθητη τιμωρία.

Σε μία χώρα που το ένδυμα της για αιώνες ήταν το περίτεχνο κάτασπρο φόρεμα της δημοκρατίας, βλέπουμε τα πάντα να καταλύονται και φυσικά να υπερισχύει ο νόμος της υποκειμενοποίησης της αντικειμενικότητας. Αυτά που βιώνει καθημερινά ο λαός δεν θέλει να τα διακρίνει το βλέμμα της ηγετικής αρχής του τόπου, και δυστυχώς είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να τα συνειδητοποιήσει. Όταν η δημοκρατία κραυγάζει και οι φύλακες-άγγελοι της αδιαφορούν, τότε επέρχεται η κατάλυση της δημοκρατίας από την ίδια την δημοκρατία και οδηγούμαστε στο χάος και στην ύφεση που θα μας οδηγήσουν στο σύγχρονο και επικίνδυνο καιάδα του πνευματικού, πολιτιστικού και οικονομικού σκοταδισμού.


Το πασίγνωστο «ο πλούσιος πεθαίνει μία φορά ενώ ο φτωχός κάθε μέρα», απέχει πολύ από το καθημερινό «μότο» της «ανάπτυξης και της νέας επιχειρηματικότητας» που πλέον φαντάζει ως ένα από τα κλασσικά και διαχρονικά ανέκδοτα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Οι νέες θέσεις εργασίας (είναι απειροελάχιστες όμως ακόμα υπάρχουν), προσφέρουν μισθούς εξαθλίωσης και δεν υπερβαίνουν τα 380 ευρώ το μήνα και υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να δουλέψει για μόνο 150 ευρώ το μήνα. Θα μπορούσε κάποιος από τους προνομιούχους δημοσίους υπαλλήλους (π.χ πολιτικούς) να μας διευκρινίσει ποιος εργοδότης προσφέρει τα 586 ευρώ ως κατώτατο μισθό; Υπάρχει κάποιος από όλους τους φύλακες-αγγέλους του έθνους που να γνωρίζει ότι ανάμεσα μας βρίσκονται άνθρωποι που έχουν να πληρωθούν από τον Απρίλιο και δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα εισιτήρια τους για να πάνε στη δουλειές τους ώστε να μη χάσουν τα δεδουλευμένα τους; Είναι πολύ ωραίο να λαμβάνεις την παχυλή αμοιβή σου πάντα στην ώρα σου και χωρίς να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσεις ότι θέλεις. Εκεί επέρχεται η επαφή με την ουτοπία και η πραγματικότητα γίνεται ένα με την φαντασία.

Νέοι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς το άλλο μεγάλο αγκάθι που όλοι το παραβλέπουν είναι το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το ποσοστό των ανασφάλιστων Ελλήνων καθημερινά αυξάνεται και η κρατική μέριμνα περιφέρεται στα στενά της ανυπαρξίας και της παντελούς αδιαφορίας. Οι γιατροί χωρίς σύνορα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε ανθρώπους άπορους και ανασφάλιστους αλλά μέχρι πότε θα βασίζονται όλοι στο φιλότιμο μερικών; Σύντομα θα εξαφανιστεί και αυτό. Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί και είναι βέβαιο πως τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα δεν ήταν τα τελευταία.

Η κοινωνία σιγοβράζει και η σύγχυση που επικρατεί στο τομέα της διοίκησης και της ενημέρωσης δεν είναι τίποτε άλλο από αηδιαστική. Το μαύρο χρήμα και η παραπληροφόρηση κάνουν πάρτυ ενώ οι θυσίες για το λαό συνεχίζονται. Η ζωή και ο θάνατος είναι συνοδοιπόροι και ορισμένοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ραντεβού με τον θάνατο δεν έχει κανείς.

Το εκπαιδευτικό σύστημα καταρρέει και δυστυχώς σε λίγα χρόνια οι επόμενες γενιές δεν θα είναι σε θέση να διακρίνουν το ήθος, την αλήθεια και την ηθική στους αντιπροσώπους τους. Τα ψεγάδια του Professional Strategic Lying θα μείνουν για πάντα.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ