2012-11-17 00:41:02
Φωτογραφία για «Σε αποσύνθεση» η κυβέρνηση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρουπακιώτη
«Σε κατάσταση αποσύνθεσης και διάλυσης» βρίσκεται η κυβέρνηση σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που εκδόθηκε με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, ο οποίος είπε ότι... τα μέτρα επιβλήθηκαν στους υπουργούς της κυβέρνησης και ότι ο ίδιος δεν έγραψε τα όσα υπέγραψε.

«Οι δηλώσεις Ρουπακιώτη αφήνουν σίγουρα έκθετη την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αυτή αποφασίζει τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα και αποτελούν αντανάκλαση της κοινωνικής πίεσης προς αυτήν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προστίθεται ότι «επιβεβαιώνεται κάθε μέρα η κατάσταση αποσύνθεσης και διάλυσης στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και στον πρωθυπουργό, για τον οποίο λέει: «Στο δικό του κόσμο ο Έλληνας πρωθυπουργός, δηλώνει τη θρασύτατη αισιοδοξία του για έξοδο από την κρίση, την ίδια στιγμή που η χώρα βυθίζεται καθημερινά στην ύφεση και την ανεργία εξαιτίας της απαρέγκλιτης εφαρμογής των επιταγών της τρόικας και της απουσίας οποιασδήποτε πρότασης για την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους».


Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Εκείνοι που μιλούν για ‘επιτυχία’ του μνημονιακού προγράμματος δεν προσβάλλουν απλώς τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, αλλά δείχνουν και τον απερίγραπτο κυνισμό τους απέναντί του. Μόνη λύση η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της και η στήριξη ενός εναλλακτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας, ανάπτυξης και αναδιανομής του πλούτου».

Παπαδημούλης: Τίθεται σοβαρό θέμα κυβερνητικής συνοχής

Θέση στο θέμα πήρε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είπε ότι από τις δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη προκύπτει σοβαρό θέμα κυβερνητικής συνοχής.

«Όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης σήμερα είναι κόλαφος και για το περιεχόμενο των μέτρων που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και για τη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου και της κυβέρνησης», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Μέσα στην ημέρα θεωρώ ότι το σοβαρό θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης που εγείρεται θα έχει απάντηση είτε από την πλευρά του πρωθυπουργού, είτε από την πλευρά του κ. Κουβέλη, που είναι ο πρόεδρος του κόμματος που πρότεινε τη συμμετοχή του κ. Ρουπακιώτη στην κυβέρνηση. Όπως και να χει, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τον ίδιο τρόπο». Ο κ. Παπαδημούλης, έθεσε και τρία ερωτήματα προς τη Δημοκρατική Αριστερά: «Στηρίζει και καλύπτει η ΔΗΜ.ΑΡ πολιτικά τον υπουργό που πρότεινε; Καλύπτει ο πρωθυπουργός τον υπουργό του; Την ικανοποιεί η εικόνα της κυβερνητικής λειτουργίας και συνοχής ή όχι;». 

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ακόμη ότι κατά την εκτίμησή του το σημαντικότερο από όσα είπε και χθες και σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, δεν έχει να κάνει με την υπεράσπιση των νεόπτωχων δικηγόρων, «αλλά την αποκάλυψη ενός τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης και ενός τρόπου προετοιμασίας των μέτρων που μπροστά τους, όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση ωχριούν».
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ