2012-11-16 23:56:03
Φωτογραφία για Συμβουλές για υπέροχα και υγιή νύχια
Τα περιποιημένα και υγιή νύχια είναι πολύ σημαντικά για την εμφάνιση μιας γυναίκας και αποτελούν ένα σημείο του σώματος που πολλοί άνδρες προσέχουν. Ωστόσο, το να τρέχετε στα ινστιτούτα συνεχώς προκειμένου να... έχετε πάντα όμορφα και περιποιημένα νύχια δεν είναι λύση, ιδιαίτερα στις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα. 

Μην ανησυχείτε όμως διότι μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα φροντίζοντας τα νύχια σας μόνη σας στο σπίτι, αρκεί να ακολουθήσετε κάποιες απλές συμβουλές.

Πολύ βασικό είναι να διαθέτετε τα κατάλληλα εργαλεία και να ξέρετε να τα χρησιμοποιείτε, καθώς και το να προσέχετε τη διατροφή σας.

Όσον αφορά τώρα την περιποίηση των νυχιών:

- Πρώτον, καθαρίστε την επιφάνεια του νυχιού σας από τα πετσάκια, σπρώχνοντας το προς τα μέσα καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο σιγά σιγά τα νύχια σας θα είναι πιο καθαρά και θα φαίνονται μεγαλύτερα.


- Δεύτερον, πρέπει να ενυδατώνετε τα νύχια συνεχώς είτε με μια ενυδατική κρέμα είτα ακόμη καλύτερα με ελαιόλαδο ή κάποιο μαλακτικό έλαιο. Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψετε το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών σας.

- Τρίτον, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε απολέπιση στα χέρια σας, έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να τα κάνετε απαλά και βελούδινα. Καλό θα ήταν να επαναλαμβάνετε αυτό το πήλινγκ 2 με 3 φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια να βάζετε ενυδατική κρέμα.

- Τέταρτον και τελευταίο όσον αφορά τα χέρια είναι το σωστό και επαγγελματικό βάψιμο τους, καθώς και το πως θα κάνετε το χρώμα του μανό σας να διαρκέσει περισσότερο και να μην ξεφλουδίσει. Ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσει περισσότερο το μανικιούρ σας είναι ο εξής: Πριν τα βάψετε, βάλτε σ’ ένα βαμβακάκι που χρησιμοποιείτε για το ντεμακιγιάζ, ξύδι και περάστε το στα νύχια σας.

- Τέλος, ας δούμε κάποια tips και για το πεντικιούρ. Δεν είναι δύσκολο, αρχικά πάρτε τη ράσπα – ελαφρόπετρα και τρίψτε τις φτέρνες σας. Στη συνέχεια απλά πάρτε λίγο αλάτι και λίγο γαλάκτωμα σώματος, αναμείξτε τα και κάντε ένα υπέροχο απολεπιστικό. Αρχίστε να κάνετε με αυτό απαλό μασάζ στα πέλματα σας και στη συνέχεια ξεπλύντε τα. Έπειτα πάρτε το ξυλάκι ή το ειδικό εργαλείο και αρχίστε να σπρώχνετε προς τα μέσα τα πετσάκια. Τα νύχια σας θα είναι πλέον έτοιμα για βάψιμο, αν το επιθυμείτε βέβαια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τώρα τον χειμώνα που φοράτε κλειστά παπούτσια, καλό θα ήταν να μην βάφετε συνεχώς τα νύχια των ποδιών σας και να τα αφήνετε να αναπνέουν. Προτιμήστε να τα βάψετε μόνο σε σημαντικές περιστάσεις.

beautetinkyriaki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ