2012-11-16 23:45:41
Φωτογραφία για Υποταγή στον βασιλιά της Ευρώπης!
Νίκη χρυσάφι, που επί της ουσίας του εξασφαλίζει την πρόκριση στο Top 16, πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια με 89-72 επί της Κάχα Λαμποράλ.

Μετά το «διπλό» της περασμένης εβδομάδας στο Μιλάνο, απέναντι στην Αρμάνι, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε και κόντρα στους Βάσκους πως βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία. Πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση στην τρίτη περίοδο και τρέχοντας επιμέρους σκορ 22-11 οι Πειραιώτες δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους γηπεδούχους, φθάνοντας με άνεση στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» ήταν οι Βασίλης Σπανούλης, Κάιλ Χάινς, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης και ο νεοαποκτηθείς Τζος Πάουελ.

Η Κάχα Λαμποράλ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 5-0 μετά το πέρας των πρώτων δύο λεπτών, αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις διά χειρός Πρίντεζη και Παπανικολάου κι έφερε την κατάσταση στα μέτρα του
. Παρά την καλή εμφάνιση του Νοτσιόνι το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά, με 20-19, ένα λεπτό πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου, δείχνοντας από πολύ νωρίς τις άγριες διαθέσεις του. Σημαντική βοήθεια και λύσεις στους «ερυθρόλευκους» ήρθε να δώσει και ο Πάουελ, με τους Πειραιώτες να πατούν ολοένα και καλύτερα στο παρκέ με το πέρασμα του χρόνου, να κλείσουν με 22-19 το πρώτο δεκάλεπτο και να ανεβάζουν για πρώτη φορά τη διαφορά στους επτά πόντους (19-26) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.

Με το Χάινς να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα η ελληνική ομάδα προηγήθηκε και με 30-21, τρέχοντας επιμέρους σκορ 8-3. Οι Βάσκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στηριζόμενοι στους Σαν Εμετέριο και Λάμπε, αλλά ο Ολυμπιακός κρατούσε σταθερά ένα προβάδισμα 6-7 πόντων. Παρότι η Κάχα Λαμποράλ βρήκε λύσεις και μείωσε σε 37-34, με το Χουέρτελ να αναλαμβάνει δράση, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα με πρωταγωνιστή το Χάινς, που είχε ήδη φθάσει τους δέκα πόντους. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, μάλιστα, προηγήθηκαν με 44-36 στο 18ο λεπτό, έχοντας πάρει 29 πόντους μέσα από την αντίπαλη ρακέτα. Παράλληλα, με το Βασίλη Σπανούλη να φροντίζει να κάνει σε ακόμα ένα παιχνίδι τη διαφορά στην περιφέρεια (9π.)έκλεισαν το ημίχρονο με διαφορά ασφαλείας εφτά πόντων (40-47).

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο τρίτο δεκάλεπτο να καθαρίσει το «διπλό» και με τον Πάουελ να φθάνει τους δέκα πόντους προηγήθηκε άμεσα με 56-44. Οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν τους Βάσκους στον αιφνιδιασμό, με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου να κάνουν εξαιρετική δουλειά και να εκθέτουν την άμυνα του συγκροτήματος του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Με τον αρχηγό τους να φθάνει γρήγορα τους 11 πόντους και τις επτά ασίστ οι Πειραιώτες ξέφυγαν στο 58-44 στο 25ο λεπτό, δίνοντας την αίσθηση πως θα κυριαρχήσουν στο παρκέ. Πολύ μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Κώστας Παπανικολάου, με έντεκα πόντους και εννέα ριμπάουντ, την ίδια ώρα που ο Νοτσιόνι πάλευε μόνος του για τους γηπεδούχους.

Η ελληνική ομάδα ήταν ασταμάτητη στη «Fernando Buesa Arena» και ήδη από το 30’ είχε, επί της ουσίας, εξασφαλίσει τη νίκη της (51-69). Εξάλλου, η Κάχα Λαμποράλ δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα και τις λύσεις να αντιδράσει και στην τελευταία περίοδο παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις ορέξεις του Χάινς και του Άντιτς. Ο Ολυμπιακός διατήρησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το προβάδισμά του (60-77 στο 34’) και άλωσε τη Βιτόρια, κάνοντας το «δύο στα δύο» φέτος επί των Βάσκων και σχεδόν εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο Top 16 της Ευρωλίγκας, από την 6η αγωνιστική της φάσης της ομίλων!

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς, Ζαμότσκι, Λόπεζ.

Δεκάλεπτα: 19-22, 40-47, 51-69, 72-89.

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Νοτσιόνι 12 (1), Ρότσεστι, Μ. Μπιέλιτσα 3 (1), Καμπέθας 2, Σαν Εμετέριο 12 (2), Πλέις 4, Χουέρτελ 11 (1), Ολεσον 13 (3), Λάμπε 9 (1), Κοσέρ 6.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 18, Λο 4, Άντιτς 9 (1), Σπανούλης 14 (3), Περπέρογλου, Σλούκας 7 (2), Μαυροειδής, Πάουελ 12, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 1.
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ