2012-11-16 13:51:02
Φωτογραφία για Δεν άφησε κοτέτσι για κοτέτσι η «αρκούδα-αλεπού» στα Τρίκαλα
Τα ντόπια νόστιμα κοτόπουλα προτιμά η αρκούδα στα Τρίκαλα, που έχει μεταλλαχτεί ή διασταυρώθηκε με αλεπού Έτσι εξηγείται το φαινόμενο, πως η αρκούδα τρώει κότες και ότι άλλο βρει για να επιβιώσει. Το trikalaola.gr βρέθηκε χθες το απόγευμα στα χωριά Πρόδρομος και Γενέσι του δήμου Τρικκαίων (πρώην δήμου Κόζιακα) και πραγματοποίησε επιτόπιο ρεπορτάζ για την αρκούδα που έχει κατασπαράξει πολλές κότες, γουρούνια και πρόβατα.

Για το πώς κινήθηκε η αρκούδα και κατασπάραξε πολλές κότες στην περιοχή του Προδρόμου, μιλούν στην κάμερα ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Γκονιάρης, ο αδερφός του Κώστας και ένας ακόμη κτηνοτρόφος. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για τις επιθέσεις της αρκούδας, γιατί αλλιώς αν συναντήσουν, διαμηνύουν πως θα τη σκοτώσουν, καθώς καταστρέφει το βιός τους.

Επίσης, οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για ύπαρξη κάποιων ανθρώπων που ασχολούνται με τις αρκούδες, κρατώντας πομπούς για να παρακολουθούν τις κινήσεις τους. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του κ. Γκονιάρη στην κάμερα, ο οποίος αναφέρει πως ένα από τα σκυλιά του, έχασε την λαλιά του αφού η αρκούδα έτρωγε τις κότες δίπλα από αυτό και ένα άλλο τα «έκανε» πρόωρα μόλις αντίκρισε την αρκούδα!


Πειστήριο για το ότι η αρκούδα έχει φάει κότες, ήταν τα ίδια τα κόπρανα που άφησε στο σημείο της επίθεσης μετά το φαγοπότι Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο του trikalaola.gr

Στο επόμενο θέμα που ακολουθεί σε λίγο, θα δείτε βίντεο από το Γενέσι, όπου οι κτηνοτρόφοι περιγράφουν μπροστά στην κάμερα την επίθεση της αρκούδας που κατασπάραξε ένα μεγάλο γουρούνι.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ