2012-11-16 12:31:02
Φωτογραφία για SOS από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας προς διαπραγματευτική ομάδα
Να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα εάν είναι δυνατό και αύριο, ήταν το μήνυμα που έδωσε σε όλους τους τόνους ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης κατά τη... συνάντηση που είχε τους υπουργούς της διαπραγματευτικής ομάδας. Ο κεντρικός τραπεζίτης σε όλες τις επαφές προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να γίνουν θυσίες, η Κύπρος να υπογράψει το μνημόνιο για να στηριχθούν οι τράπεζες και με τη σειρά τους να στηρίξουν την οικονομία.

Για πρώτη φορά χθες, η Κεντρική Τράπεζα άρχισε να εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα και να αρχίζει να σπάει ελαφρώς το απαισιόδοξο σενάριο για μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή ανακούφιση.

Ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, η υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης πήραν μια πρώτη γεύση για τις εξελίξεις.

Αν και ο οίκος Pimco θα δώσει την πρώτη εικόνα για τα ευρήματα των κεφαλαιακών αναγκών την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, από τη συζήτηση που έγινε χθες άρχισε να διαφαίνεται ότι ο πήχης της Τρόικας για ανακεφαλαιοποίηση του συστήματος αρχίζει ελαφρώς και χαμηλώνει.

Οι πιστωτές άφησαν να εννοηθεί ότι ο αρχικός υπολογισμός που έγινε το καλοκαίρι για ανάγκες €10 δις αναθεωρείται προς τα κάτω περίπου στα €9,5 δις. Οι νέοι υπολογισμοί που γίνονται βρίσκονται κοντά στις προδιαγραφές του ΔΝΤ για ανάγκη βιώσιμου χρέους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ