2012-11-15 20:00:12
Φωτογραφία για Παράταση – ανάσα στους δανειολήπτες
Ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες με νέα (ακόμα και διετή) παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας -λήγει στις 31/12/12- είναι έτοιμη να δώσει η κυβέρνηση. 

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς απέστειλε χθες έγγραφο στη Βουλή, στο οποίο αναφέρεται ρητώς ότι η παράταση θα δοθεί, με τον υφυπουργό να παραπέμπει σε πρόσφατη δήλωσή του και πάλι από το Κοινοβούλιο. 

Στο ίδιο έγγραφο ο κ. Σκορδάς δεν απέρριψε το αίτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να φτάσει η αναστολή της παράτασης πλειστηριασμών ακόμα και μέχρι και το τέλος του 2014.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε ότι διεξάγεται κύκλος διαβούλευσης με καταναλωτικές οργανώσεις, την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και άλλους αρμόδιους φορείς σχετικά με τη διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου. «Αυτό το πλαίσιο θα αντιμετωπίζει την παρούσα οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που αυτή επιφέρει στον δανειολήπτη, χωρίς να υπονομεύεται η προσπάθεια ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος μέσω της ανακεφαλαιοποίησής του» αναφέρει στο σχετικό έγγραφο ο κ. Σκορδάς.


Δεν είναι λίγοι πάντως όσοι έσπευσαν να συνδέσουν τα παραπάνω με τις εξελίξεις στην Ισπανία, όπου μετά τις δύο αυτοκτονίες λόγω εξώσεων η Ενωση Ισπανικών Τραπεζών αποφάσισε τη διετή παύση εξώσεων σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, λέγοντας ότι η Ισπανία δείχνει τον δρόμο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ερωτώντα βουλευτή Β. Κεγκέρογλου, η αναστολή πλειστηριασμών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, έχει ήδη θετικά αποτελέσματα, αφού και ρύθμιση πολλών δανείων έχει επιτευχθεί, αλλά και έχει αποφευχθεί το φαινόμενο μαζικών πλειστηριασμών που θα είχε αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις και για τις ίδιες τις τράπεζες.

Γιώργος Λυκουρέντζος
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ