2012-11-15 14:41:04
Φωτογραφία για Άσχημα τα μαντάτα για το θέμα ίδρυσης ΒΙΠΕ στο Μαντούδι
Μετά τη συνάντηση του συλλόγου Kireas org. με τη νέα γενική γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μπορεί οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι και μεγάλη μερίδα των κατοίκων να μην θέλει την ίδρυση Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στο Μαντούδι, ωστόσο τα μαντάτα είναι ανησυχητικά μετά τη συνάντηση εκπροσώπων του περιβαλλοντικού συλλόγου Kireas.org με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μάρω Ευαγγελίδου.

Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και από τα λεγόμενα της φάνηκε ότι η κ. Ευαγγελίδου υιοθέτησε την αυθαίρετη άποψη, που προωθούσε κλιμάκιο της ΤΕΡΝΑ, που πριν δυο χρόνια είχε έρθει στο δήμο για να προπαγανδίσει την ΒΙΠΕ.

Μάλιστα το κλιμάκιο είχε επικεφαλής, ως εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ, τον Θανάση Σκορδά, νυν υφυπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος επιχειρηματολογούσε ότι στην περιοχή δεν υπάρχει τουρισμός και ότι θα είναι δύσκολη η μεταστροφή στον τουρισμό.

Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε και η κ. Ευαγγελίδου, η οποία έδειξε την πλήρη άγνοιά της για τα καταγεγραμμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και τα διαρθρωτικά στοιχεία της οικονομίας της περιοχής, η οποία στηρίζεται στην αύξηση των τουριστικών καταλυμάτων την τριετία 2007-2010.


Σε ανακοίνωσή του ο kireas org. σχολιάζει την τοποθέτηση της κ. Ευαγγελίδου ως εξής:

" Αποσπασματική και χωρίς κατεύθυνση ήταν και η προσέγγιση της Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ που απομόνωσε την ΒΙΠΕ από τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της περιοχής και τις επιπτώσεις της στους άλλους οικονομικούς τομείς και δραστηριότητες."

Ο σύλλογος επιμένει ότι η ίδρυση ΒΙΠΕ θα φέρει καταστροφή στην περιοχή και τονίζει ότι ο αγώνας του ενάντια στη ΒΙΠΕ θα συνεχιστεί με άλλα μέσα και παρεμβάσεις.
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ