2012-11-15 11:24:03
Φωτογραφία για Ζημιά 400.000 ευρώ την εβδομάδα!
Ρεπορτάζ: Βάσω Κυριαζή

Μεγάλη έλλειψη προσωπικού στο λιμάνι του Βόλου! Την παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης που αντιμετωπίζουν οι συνεργαζόμενες με το λιμάνι του Βόλου επιχειρήσεις, εξ αιτίας της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μεταφορικών επιχειρήσεων που συνεργάζονται μαζί του, λόγω της ελλιπούς στελέχωσής σε τεχνικό προσωπικό χειριστών φορτοεκφόρτωσης, ζητά ο ΣΕΒ Θεσσαλίας.

Σε επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς κ.κ. Γ. Στουρνάρα και Μουσουρούλη ο ΣΕΒ και υπογράφεται από τους κ.κ. Δοντά και Παπαδούλη υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι στο Εμπορικό Λιμάνι του Βόλου εργάζονται αυτή τη στιγμή μόλις 6 χειριστές ηλεκτροκίνητων ανυψωτικών μηχανημάτων σε τέσσερεις (4) ηλεκτροκίνητους γερανούς, προσωπικό που δεν επαρκεί για να επανδρώσει τους γερανούς έστω και για μία βάρδια, αφού για κάθε μηχάνημα απαιτούνται, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δύο (2) χειριστές εναλλάξ.


Αυτό σύμφωνα με τον ΣΕΒ έχει ως αποτέλεσμα και λόγω της αδυναμίας εύρυθμης εξυπηρέτησης των πλοίων της, η μοναδική εταιρία μεταφοράς εμποροκιβωτίων να εξετάζει βάσιμα την αποχώρησή της.

Παράλληλα οι άμεσες οικονομικές συνέπειες για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της περιοχής, κατευθυνόμενες σε άλλα λιμάνια, πρόκειται να είναι σημαντικές, (έχουν υπολογιστεί σε 400.000€ εβδομαδιαία) με ευθεία επιβάρυνση του κόστους και της ανταγωνιστικότητάς τους, ενώ άμεσες θα είναι, επίσης, οι επιπτώσεις, από την παρόπλιση εργασιών μεταφοράς και εκτελωνισμού Containers, από την οποία εξαρτώνται οικονομικά τουλάχιστον 200 άτομα (οδηγοί φορτηγών, εκτελωνιστές, τοπικές μεταφορικές εταιρίες κ.λ.π.).

Επίσης τα έσοδα του ΟΛΒ θα μειωθούν δραματικά, δεδομένου ότι μόνον από δύο σταθερούς πελάτες του (εμπορευματοκιβώτια και Χαλυβουργία Ελλάδος) εξασφαλίζει το 40% – 50% του ετήσιου κύκλου εργασιών του.

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την προσπάθεια της κυβέρνησης για δημοσιονομική προσαρμογή και εξυγίανση σημειώνει ο ΣΕΒ Θεσσαλίας, όπως κατανοούμε απόλυτα την αναγκαιότητα περιορισμού των κρατικών δαπανών και του κόστους λειτουργίας του κράτους.

Ωστόσο, θεωρούμε εξαιρετικά αντιφατικό, να περικόπτονται, χωρίς να εξετάζεται η λειτουργική τους κρισιμότητα, αυτοχρηματοδοτούμενες δραστηριότητες, που είναι πλήρως ανταποδοτικές στην οικονομία, στηρίζουν τα κρατικά έσοδα, ενισχύουν την επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα, τονώνουν την εξωστρέφεια και την απασχόληση» και ζητά να προστεθεί στο υπάρχον δυναμικό του ΟΛΒ τουλάχιστον ακόμη πέντε (5) χειριστές.

Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ