2012-11-15 00:08:08
Φωτογραφία για ΕΘΝΙΚΗ: Νίκησε την Ιρλανδία, κέρδισε τον Ταχτσίδη
Με γκολ του Χολέβα στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης η εθνική νίκησε σε φιλικό αγώνα την Ιρλανδία με 1-0 στο «Aviva Stadium» του Δουβλίνου, ολοκληρώνοντας επιτυχώς το 2012.

Ο διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού συνέχισε την εξαιρετική εφετινή σχέση του με τις αντίπαλες εστίες, καθώς μετά τα τέσσερα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα «άνοιξε λογαριασμό» και με στην εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέχισε την ευνοϊκή παράδοση απέναντι στους Ιρλανδούς, από τους οποίους όχι μόνο δεν έχει ηττηθεί ποτέ, αλλά δεν έχει δεχθεί καν γκολ! Πλέον, ο επόμενος και καθοριστικός αγώνας είναι στις 22 Μαρτίου στη Ζένιτσα, όπου απέναντι στη Βοσνία η Ελλάδα θα παίξει για την πρώτη θέση του προκριματικού ομίλου της και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Το κέρδος για την εθνική, εκτός της νίκης, ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του Παναγιώτη Ταχτσίδη, που έδωσε πολλές λύσεις στη μεσαία γραμμή, αλλά και του Χολέβα σε ρόλο αριστερού χαφ, καθώς ο «Γερμανός» υπήρξε ο κορυφαίος μεταξύ των συμπαικτών του. Ντεμπούτο έκανε και ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος μόλις στο πρώτο λεπτό υπέπεσε σε παράβαση που δεν καταλογίστηκε (χέρι στην περιοχή).


Επιθετικά η Ελλάδα δεν φάνηκε, αλλά η αμυντική λειτουργία της ήταν, ως συνήθως, για σεμινάριο, παρά την επιθετικότητα με την οποία ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι. Στο 3΄ ο Παπασταθόπουλος έβαλε σωστά το σώμα και ανέκοψε τον Λονγκ που έμπαινε απειλητικά στην περιοχή. Η Ελλάδα απείλησε με ένα σουτ του Νίνη στο 23΄ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Φορντ, ενώ έξι λεπτά αργότερα από ωραία εναλλαγή Μήτρογλου, Σαμαρά και Χολέβα, ο τελευταίος με δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής σημείωσε το μονασικό γκολ του αγώνα.

Οι Ιρλανδοί διατήρησαν μια ανούσια πρωτοβουλία και στην επανάληψη, με τον Καρνέζη στο 47΄ να κάνει διπλή επέμβαση στα σουτ των Μακάρθι και Ντόιλ. Οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μία ευκαιρία στο 69΄ με το άστοχο σουτ του ΜακΚάρθι και κάπου εκεί ολοκληρώθηκαν οι «συγκινήσεις» του αγώνα.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ