2012-11-14 10:40:03
Φωτογραφία για Η παγίδα της ανακεφαλαιοποίησης για τους μετόχους
Ήδη από χθες το μεσημέρι, σημειώνονται μεγάλες ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών, κυρίως από μικρούς επενδυτές, στις περισσότερες των περιπτώσεων με... ζημία

Πάρα πολύ δύσκολα θα επιστρέψει το τραπεζικό σύστημα στην προτέρα κατάσταση, δηλαδή σε καθαρά ιδιωτικό πεδίο, όπως είναι σήμερα. Κι αυτό γιατί με βάση το νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση, που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα, για τουλάχιστον μια 5ετία, το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα μπορέσει να αποβάλει τον κρατικό του χαρακτήρα.

Σύμφωνα μάλιστα με μια άλλη, περισσότερο απαισιόδοξη εκτίμηση, ο χρόνος παραμονής του τραπεζικού συστήματος υπό τη σκέπη του δημοσίου θα φτάσει στη 10ετία! Όπερ σημαίνει ότι οι μέτοχοι των τραπεζών θα πρέπει να υπομείνουν την νέα κατάσταση πραγμάτων για ουσιαστικά άγνωστο χρονικό διάστημα. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται αναφορικά με τις υπεραξίες που θα εγγράψουν.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ήδη από χθες το μεσημέρι, σημειώνονται μεγάλες ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών, κυρίως από μικρούς επενδυτές, στις περισσότερες των περιπτώσεων με ζημία. Ωστόσο, ως γνωστόν, όσοι αντιδρούν βεβιασμένα, σε αυτές τις περιπτώσεις, βγαίνουν χαμένοι και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχουν καλά στο νου τους. Άλλωστε, πουλώντας, το μόνο σίγουρο είναι ότι ...διασφαλίζουν τη ζημία τους. Και αυτό προφανώς, δεν το θέλει κανείς.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ