2012-11-13 17:30:07
Φωτογραφία για Παλιά vs παρούσα βουλή
Tις τελευταίες μέρες βρίθει η επικαιρότητα από άρθρα επώνυμων δημοσιογραφιών που σχολιάζουν αρνητικά το επίπεδο της παρούσας βουλής κυρίως λόγο διάφορων στιγμιότυπων και διαλόγων. Μιλούν για χαμηλό επίπεδο και θεωρούν πως η παρούσα βουλή δεν είναι του επιπέδου τους. Όμως…Αν ήταν πραγματικοί δημοκράτες θα έπρεπε να χαίρονται που στην σημερινή βουλή -μετά από πάρα πολλά χρόνια- δεν βρίθει από τζάκια, κληρονόμους, υιούς και θυγατέρες πολιτικών, φυτευτών, αλεξιπτωτιστών και άβουλων κομματικών στελεχών άεργων και γενικότερα “υψηλό επίπεδο” (sic).

θα έπρεπε να χαίρονται Διότι αν είχαμε παραμείνει στην εποχή που η κοινωνία υπο- αντιπροσωπεύονταν (όπως έχουν παραδεχτεί πολλοί κορυφαίοι πολιτικοί) πολλά σήμερα θα είχαν εξελιχτεί δραματικά.

Το έφερε ο καιρός και σχεδόν διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ, δια σύρθηκαν τα τζάκια, εξευτελίστηκαν και μαυρίστηκαν παλιοί βουλευτές “δοκάρια” του μεταπολιτευτικού σκηνικού. Η οργή έπεσε σε κληρονόμους, υιούς και θυγατέρες πολιτικών, επαγγελματίες πολιτικούς, φυτευτούς, αλεξιπτωτιστές και άβουλους κομματικούς, life style πολιτικούς, άεργους και γενικότερα εξέχοντα μέλη από το λεγόμενο “υψηλό επίπεδο”.


Και αντικαταστάθηκαν με νέους που έχουν και δυο ένσημα κολλημένα.

Το πιο σημαντικό όμως για τον πραγματικό Δημοκράτη είναι ότι ο κόσμος κατάλαβε πως η δημοκρατία είναι το μόνο επιτρεπτό μέσο αντίδρασης.

Σήμερα η Βουλή δείχνει να μπορεί να αποτελέσει “το πλατό” για την αλλαγή σκηνικού που έχει ανάγκη ο τόπος για να βρεθεί στην επόμενη μέρα.

Αν δεν είχε συμβεί αυτό, σήμερα ήδη θα είχαν μπει γύρω από την βουλή προσανάμματα για να τους βγάλουν από εκεί μέσα με την βία. Όμως…

Με όλον αυτόν τον “λαό” εκεί μέσα η βουλή είναι έτοιμη και προπάντων ασφαλής για να μας καθοδηγήσει εκτός κρίσης.

Και είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που στις παρέες γύρω μας

σχολιάζεται η βουλή θετικά. Σχολιαζεται η ομιλία του δείνα ή του τάδε βουλευτή και γίνεται διάλογος θετικά.

Είναι η πρώτη φορά που η Βουλή -μετά από δεκαετίες αρχηγισμού- δείχνει να μπορεί να αντιληφθεί κοινωνικούς κραδασμους

και να τους μεταφέρει στο προσκήνιο χωρίς φόβο και πάθος

και τελικά να τους απορροφήσει.

Έστω με τον τρόπο τον λόγο και το επίπεδο που μπορεί να το κάνει, με τον τρόπο τον λόγο και το επίπεδο που η κοινωνία κατέχει.

Όχι τυχαία το σύνθημα “να καεί να καεί το μ… η Βουλή ” έχει σχεδόν ξεχαστεί στην πλατεία άλλα δυστυχώς

ίσως να άρχισε να ακούγεται στα σαλόνια και στο “υψηλό επίπεδο” όπως το λένε !

Οι λόγοι είναι μάλλον προφανείς

Η παρούσα βουλή δεν βρίθει από τζάκια, κληρονόμους, υιούς και θυγατέρες πολιτικών, φυτευτών, αλεξιπτωτιστών και άβουλων κομματικών στελεχών άεργων και γενικότερα από “υψηλό επίπεδο”.

Είναι λογικό όλοι αυτοί να φωνάζουν . Είναι απόλυτα λογικό…Αρκεί να μην θίγουν την πρόσφατη βουλή των Ελλήνων.

Την λαϊκή ετυμηγορία.

Ας το πάρουν απόφαση και ας πάνε να δουλέψουν.

Ο κόσμος άλλαξε.
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ