2012-11-12 15:00:25
Φωτογραφία για Η Κίνα έσωσε την ΒMW
Το κενό των πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων στην Ευρώπη όπου οι πωλήσεις τους έχουν πέσει κατακόρυφα, λόγω της οικονομικής κρίσης, ήρθε να καλύψει η Κινεζική αγορά στην οποία οι πωλήσεις της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, BMW, αυξήθηκαν κατά 30%, στο πρώτο εννεάμηνο.

Στο ίδιο διάστημα, στην Ευρώπη, αντίστοιχα, σημειώθηκε μετά δυσκολίας άνοδος 2,6%. Ταυτόχρονα στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 0,5%.

Τα καθαρά κέρδη της BMW αυξήθηκαν 16% κατά το τρίτο τρίμηνο σε 1,29 δισ. ευρώ (ή 1,65 δισ. δολάρια), σημειώθηκε δηλαδή ένα άλμα 13,7% στις πωλήσεις σε επίπεδα ρεκόρ των που φτάνουν τα 18,82 δισ. ευρώ. Στα παραπάνω ποσοστά καταλυτικό ρόλο έπαιξε η Κινεζική αγορά η οποία ουσιαστικά ώθησε τα νούμερα τόσο υψηλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, ο Norbert Reithofer, έκανε λόγο για "ένα καλό τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους" αλλά επίσης "εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το τέταρτο τρίμηνο όπου οι προβλέψεις αναμένουν πτώση όπως και συνολικά στον κλάδο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας".

Πηγή: emea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Lady Gaga με μπραζίλιαν μπικίνι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H Lady Gaga με μπραζίλιαν μπικίνι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ