2012-11-07 09:11:05
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Κύμα φυγής των Γενικών Γραμματέων από τα Υπουργεία! - Ακριβό... χόμπι πια η ενασχόληση με τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια
Κύμα φυγής για δεκάδες Γενικούς Γραμματείας Υπουργείων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόβλεψη του πολυνομοσχεδίου για δραματική συρρίκνωση των αποδοχών τους στα 3.000 ευρώ μεικτά, δηλαδή κάτι παραπάνω από 2.000 ευρώ στο... χέρι, προμηνύει μπαράζ παραιτήσεων.

Ήδη χθες το πρωί δυο Γενικοί Γραμματείς, ο ένας καταγόμενος από την Δυτική Ελλάδα, διεμήνυσαν στους στενούς συνεργάτες τους ότι με την δραστική μείωση των αποδοχών τους είναι αδύνατο να εξακολουθήσουν να μένουν στην Αθήνα, συντηρώντας δυο σπίτια και καλύπτοντας τα έξοδα των συνεχών μετακινήσεων Από την άλλη, το πολυνομοσχέδιο κάνει ιδιαιτέρως... ακριβή και την ενασχόληση με τα κοινά σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών καθώς καταργεί τις αποζημιώσεις συμμετοχής σε συνεδριάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων καθώς και των συναφών Επιτροπών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αποδοχές (αντιμισθία) των Προέδρων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων μειώνεται στο 50%. Αντιστοίχως προβλέπονται μειώσεις στις αποδοχές Αντιδημάρχων και Αντιπεριφερειαρχών. "Η συμμετοχή στα κοινά θα αποτελεί στο εξής... χόμπι μόνο για πλούσιους", δήλωσε δημοτικός σύμβουλος της Πάτρας.

Οι Πατρινοί Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων είναι σήμερα οι Ανδρέας Κατσανιώτης (Επικοινωνίας), Νίκος Μαντζούφας (ΣΔΙΤ) και Μαρίνος Σκανδάμης (Δικαιοσύνης).

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Είμαστε Παναθηναϊκός»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Είμαστε Παναθηναϊκός»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ