2012-11-06 19:14:37
Φωτογραφία για Κάμερον: Η υπό προϋποθέσεις ασφαλής διαφυγή του Άσαντ από τη Συρία μπορεί να σημάνει το τέλος του εμφυλίου
Την εξασφάλιση ασφαλούς τρόπου διαφυγής από τη Συρία βλέπει ως μόνη λύση για εκτόνωση της... κρίσης ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, υποστήριξε ότι η διεθνής κοινότητα δεν παίρνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να λήξει ο εμφύλιος στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κάμερον η αποχώρηση του Άσαντ από τη Συρία αποτελεί ίσως τη μόνη λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

«Δεν προσφέρω (στον Άσαντ) ένα σχέδιο εξόδου στη Βρετανία, αλλά αν θέλει να φύγει μπορεί να το πράξει», ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο ο Ντέιβιντ Κάμερον ξεκαθάρισε ότι στόχος των προτροπών προς τον Άσαντ δεν είναι να αποφύγει να βρεθεί αντιμετώπος με τη δικαιοσύνη. «

Ακτιβιστές εκτιμούν ότι από τον Μαρτιο του 2011 οπότε ξέσπασε ο εμφύλιος στη Συρία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι.

«Φυσικά, επιθυμώ να αντιμετωπίσει την πλήρη ισχύ της δικαιοσύνης για όσα έχει πράξει» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
exelixeis
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ