2012-11-06 11:27:42
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι Βούλγαροι της πόλης έκαναν Σωματείο και ζητούν δουλειά
Η ισχύς εν τη ενώσει για τους Βούλγαρους υπηκόους που ζουν στην Πάτρα. Ενώθηκαν, έκαναν σωματείο και τώρα απευθύνονται ανοιχτά στην τοπική κοινωνία, προσφέροντας υπηρεσίες, σε συγκεκριμένα επαγγέλματα για τα οποία οι Έλληνες δεν δείχνουν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον..

Το Σωματείο Βουλγάρων της Πάτρας, διένειμε τη Δευτέρα στην πόλη ενημερωτικά φυλλάδια, μέσω των οποίων γνωστοποιεί ότι «διαθέτει έμπειρο εργατικό δυναμικό και αναζητά εργασία στους εξής τομείς:

Φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων, οικιακοί βοηθοί, μάγειρες και βοηθοί κουζίνας, νοσηλεύτριες, αποκλειστικές νοσοκόμες, κηπουροί, οικοδόμοι, ξυλουργοί, συγκολλητές σιδεράδες»

Στο φυλλάδιο αναφέρεται ακόμη ότι το Σωματείο «εγγυάται για την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό των μελών του» ενώ παραθέτει τηλέφωνα επικοινωνίας κι διεύθυνση στην οποία μπορεί να αποταθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν οι Βούλγαροι υπήκοοι απευθύνονταν σε γραφεία ευρέσεως εργασίας όπου ζητούσαν δουλειά και υπήκοοι άλλων χωρών.

Όμως στη συνέχεια αποφάσισαν να συστήσουν Σωματείο, προκειμένου να εισβάλλουν στην αγορά εργασίας δυναμικά αλληλέγγυα και πιο αποτελεσματικά.

Να σημειωθεί ότι στην άλλη όψη του συγκεκριμένου φυλλαδίου, καλούνται (στην γλώσσα τους) οι Βούλγαροι που ακόμη δεν γνωρίζουν, να απευθυνθούν στο Σωματείο.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ