2012-11-06 11:22:02
Φωτογραφία για Υποδομές στον ποταμό Έβρο… Ανησυχίες των αγροτών
Στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, με τη... συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Αντιδημαρχίας Τραϊανούπολης, έχει αναλάβει την επίστρωση τμήματος του οδικού δικτύου στον υγρότοπο προς όφελος των χρηστών που διέρχονται καθημερινά από αυτό, συμπεριλαμβανομένων των αναχωμάτων περιμετρικά της λιμνοθάλασσας Δράνας.

Το οδικό δίκτυο στο Δέλτα του Έβρου αποτελείται εξ ολοκλήρου από χωματόδρομους οι οποίοι χρειάζονται συντήρηση σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες των τελευταίων ετών, ο Φορέας Διαχείρισης βλέποντας την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου, το οποίο παρουσιάζει φθορές σε αρκετά σημεία, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής του από το Πράσινο Ταμείο στο σκοπό αυτό.

Εν όψει της χειμερινής περιόδου, τα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου εργάζονται πυρετωδώς για την μεταφορά και τη διευθέτηση των υλικών σε περιοχές που υπάρχουν μεγάλες φθορές και δυσχεραίνουν την κίνηση των οχημάτων.


Είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο που ο Φορέας Διαχείρισης έχει υλοποιήσει αυτή τη δράση, ενώ υλοποιούνται παράλληλα σε διάφορα στάδια και άλλα έργα υποδομών όπως τοποθέτηση πινακίδων, κατασκευή παρατηρητηρίων, μονοπατιών, κτλ. Επίσης προγραμματίζεται για το επόμενο έτος η επέκταση της επίστρωσης σε μεγαλύτερο μέρος του υγροτόπου για να συμπεριληφθούν και τμήματα του Ανατολικού Δέλτα.

Να «κλείσει» άμεσα το ανάχωμα Πυθίου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου « η ΕΝΟΤΗΤΑ » θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των αγροτών του Πυθίου, καθώς βλέπουν ότι, ενώ φτάσαμε στο Νοέμβρη οι αντιπλημμυρικές – αποστραγγιστικές παρεμβάσεις, που γίνονται με ευθύνη της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, στο ανάχωμα του χωριού τους και που ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση (τον Οκτώβριο), καρκινοβατούν επικίνδυνα.

Είναι πια ορατός ο κίνδυνος, αν οι εργασίες συνεχιστούν με τους ίδιους αργούς ρυθμούς, ή ο καιρός ή τα νερά του Έβρου, που ανεβαίνουν τις τελευταίες μέρες επικίνδυνα, να μην επιτρέψουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες, να μείνει το ανάχωμα ανοιχτό και τα χωράφια τους εκτεθειμένα στο έλεος των νέων πλημμυρών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας επισημαίνει ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης έχει ευθύνες γιατί το έργο ξεκίνησε πολύ καθυστερημένα και γιατί εκτελείται με αργούς ρυθμούς. Θα έχει όμως πολύ μεγαλύτερες ευθύνες σε περίπτωση που δεν «κλείσει» το ανάχωμα του Πυθίου.

Γι’ αυτό και την καλούμε άμεσα να παρέμβει, να πάρει όλα τα μέτρα, για να επιταχυνθούν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί το έργο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Μαργαριτίδης Γιαννης

thassospress.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ