2012-11-06 10:20:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Σήκωσαν πανό στο ΚΕΤΧ - Όχι στο ξεπούλημα του στρατοπέδου
Πανό με το οποίο ζητούν να μην επιτραπεί το λουκέτο και το ξεπούλημα του ΚΕΤΧ ανήρτησαν στην αρχή της οδού Εγλυκάδος οι εργαζόμενοι στο στρατόπεδο. Παρ΄ότι τις τελευταίες ημέρες το θέμα της θρυλούμενης μεταφοράς του στρατοπέδου στην Αθήνα, στο 301 Εργοστάσιο Βάσης στους Άγιους Αναργύρους, έχει υποχωρήσει στην τοπική ειδησεογραφία, αυτό δεν σημαίνει ότι ξεπεράστηκε και ο κίνδυνος.

"Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση. Έχουμε πει - και το εννοούμε- ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να χαθεί από την Πάτρα το ΚΕΤΧ και να κλείσει το στρατόπεδο στα Σύνορα", λέει ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Πολιτικών Υπαλλήλων Τρύφωνας Κούκος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την γενικευμένη αντίδραση που υπήρξε από μέρους των τοπικών πολιτικών φορέων και των βουλευτών το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ο Αρχηγός του, Στρατηγός Κων. Γκίνης επιβράδυναν τις διαδικασίες μεταφοράς του στρατοπέδου. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού, ένα κομμάτι της ιστορίας της Πάτρας, διεσώθη οριστικά.


Και όχι μόνο κομμάτι της ιστορίας αλλά και φορέας ενίσχυσης της οικονομίας της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε οκτώ χρόνια ήρθαν στην Πάτρα για να εκπαιδευτούν στο ΚΕΤΧ κοντά 32.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (για την ακρίβεια 31.891). Αξιωματικοί, Έφεδροι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, οπλίτες, νεοσύλλεκτοι, άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, πέρασαν από το ΚΕΤΧ αποκτώντας βασική εκπαίδευση. Η συνεισφορά τους στην τοπική οικονομία ήταν ισχυρή και μόνο με την συνεισφορά του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ μπορεί να συγκριθεί.

Ο αγώνας για να μείνει το ΚΕΤΧ στην Πάτρα συνεχίζεται, λένε οι εργαζόμενοι και ζητούν από βουλευτές, Περιφέρεια και Δήμο να είναι σε... επιφυλακή!

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ