2012-11-06 10:09:09
Φωτογραφία για Το κελαϊδούν τα πουλιά
(του Κώστα Μάγνη)

Για να κάμψει αντιστάσεις, ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι δεν θα ξανακοπούν μισθοί και συντάξεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπαίζεται μια κοινωνία, αλλά τον καιρό που εκφέρονταν τζάμπα λόγοι περί πάταξης της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής και επιβολής σεμνότητας και ταπεινότητας κλπ, υπήρχε μια- ψευδεπίγραφη έστω- ευφορία και δεν έδινες και πολλή σημασία. Πολιτικός είναι, έλεγες, σε υποκριτική κοινωνία απευθύνεται, ψέματα θα πει, τι θα κάνει; Αν πει την αλήθεια, κινδυνεύει να μείνει στο 1%, σαν τον Στεφανόπουλο.

Οι όποιες δεσμεύσεις δεν μπορούν να έχουν καμία αξία. Στηρίζονται πάνω στην υπόθεση ότι "θα βγουν τα νούμερα" ως προς την άντληση φόρων. Αλλά δεν θα βγουν. Ολοι και περισσότεροι γύρω μας δηλώνουν πλέον αδυναμία να σηκώσουν τα βάρη που τους αναλογούν (καταχρηστικώς, διότι εδώ δεν μιλάμε για φορολόγηση, αλλά για τορπιλισμό). Κάποιοι πάνε για ρυθμίσεις, κάποιοι ούτε κάν. Ελπίζουν ότι αν η ασυνέπεια γενικευθεί, κάτι θα γλυτώσουν. Καθώς, μάλιστα, η ανεργία θα αυξάνεται, θα αυξάνεται και ο αριθμός των ασυνεπών. Για να μη μιλήσουμε για τη φθίνουσα πορεία της κατανάλωσης, άρα την επίδρασή της στην έμμεση φορολόγηση.


Συνεπώς, κοροϊδευόμαστε. Με πρώτη, την Τρόικα. Ακολουθεί η Κυβέρνηση. Και όλα τα κόμματα. Και οι υπέρ, και οι κατά του Μνημονίου. Οι μεν, διότι ξέρουν ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει, οι δε διότι ξέρουν ότι χωρίς Μνημόνιο, μια οικονομία ελλειμματική δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Αρα, θα κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις. Δεν το λέει ο Πρωθυπουργός. Το λένε οι αριθμοί, το λέει η λογική, το κελαϊδούν τα αποδημητικά πουλιά, το γράφουν τα ξερά φύλλα του φθινοπώρου και τα ωραία ηλιοβασιλέματα, τα γεμάτα αναμνήσεις.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ