2012-11-06 10:02:32
Φωτογραφία για Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την καταγγελία Νεοζηλανδού ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στα Χανιά
Την άμεση αντίδραση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη προκάλεσαν οι καταγγελίες του 29χρονου Νεοζηλανδού σε εφημερίδα της χώρας του, ότι ενώ έκανε διακοπές στο νησί και συγκεκριμένα στα Χανιά αστυνομικοί τον απήγαγαν, τον κακοποίησαν και στη συνέχεια τον... λήστεψαν Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

• καμία Αστυνομική Υπηρεσία της Κρήτης δεν έχει επιληφθεί περιστατικού ή συμβάντος που να σχετίζεται με τον καταγγέλλοντα ενώ

• αλλοδαπός, με τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγέλλοντα, προσήχθη την 21 Οκτωβρίου 2012 στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το ιστορικό της προσαγωγής αναφέρει ότι ο νεαρός, σε κατάσταση μέθης, φωνασκούσε σε μπαρ στο χώρο του λιμανιού και μετά από διαμαρτυρία του ιδιοκτήτη προσήχθη από λιμενικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος Νεοζηλανδός παρέμεινε στο χώρο κράτησης το Λιμεναρχείου για περίπου 3 ώρες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος.


Η καταγγελία του 29χρονου

Υπενθυμίζεται ότι ο Joel Stirling ισχυρίζεται πως ενώ έκανε διακοπές με δύο φίλους του και γνωρίστηκε με έναν ντόπιο, σε εστιατόριο της πόλης των Χανίων ήρθε αντιμέτωπος με δύο ένστολους, οι οποίοι τον έδεσαν με χειροπέδες, τον έσπρωξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και του έβαλαν ένα τσουβάλι στο κεφάλι.

Στο τμήμα ακολούθησε ξυλοδαρμός ενώ αστυνομικοί του πήραν το πορτοφόλι, στο οποίο είχε μέσα 200 δολάρια.

«Γρήγορα εξελίχθηκε σε μία πολύ σοβαρή κατάσταση», αναφέρει στις δηλώσεις του. «Άρχισαν να μου ρίχνουν μπουνιές. Νομίζω ότι χτυπήθηκα στο πρόσωπο με ένα γκλομπ. Ήταν πολύ απειλητικοί. Έλεγαν συνέχεια "κανείς δε θα σε σώσει, δε θα φύγεις από εδώ ζωντανός". Δε μου έλεγαν γιατί με συνέλαβαν ή τι είχα κάνει».

Όπως ισχυρίζετα ο 29χρονος βρέθηκε μόνος σε ένα μικροσκοπικό κελί και κατάφερε με το κινητό του τηλέφωνο να επικοινωνήσει με τους γονείς του, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις τοπικές Αρχές και με τη σειρά της ενημερώθηκε και η Interpol.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Μανόλης Παραβολιδάκης έσπευσε να εξετάσει το θέμα για το οποίο ενημερώθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας “The New Zealand Herald’’ (αναδημοσιεύεται σε ξένα και εγχώρια ηλεκτρονικά Μέσα), που αφορά καταγγελία 29χρονου αλλοδαπού υπηκόου Νέας Ζηλανδίας, για αξιόποινες πράξεις σε βάρος του από αστυνομικούς στα Χανιά της Κρήτης, ανακοινώνεται ότι από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψαν τα ακόλουθα :

• καμία Αστυνομική Υπηρεσία της Κρήτης δεν έχει επιληφθεί περιστατικού ή συμβάντος που να σχετίζεται με τον καταγγέλλοντα,

• αλλοδαπός, με τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγέλλοντα, προσήχθη την 21 Οκτωβρίου 2012 στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
flashnews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ