2012-11-05 12:06:01
Φωτογραφία για Με 30 άρθρα λιγότερα το νέο πλαίσιο τήρησης βιβλίων
Τι ανέφερε για τη φορολογική μεταρρύθμιση ο υφυπουργός Οικονομικών, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση του προϋπολογισμού Βασικές κατευθύνσεις της φορολογικής μεταρρύθμισης παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2013, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Μιλώντας για την επικείμενη κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε πως το 2013 θα είναι το έτος πρώτης εφαρμογής του νέου κώδικα απεικόνισης συναλλαγών, σε αντικατάσταση του παλαιού ΚΒΣ, τονίζοντας μάλιστα ότι το νέο πλαισίο τήρησης βιβλίων θα περιλαμβάνει τριάντα άρθρα λιγότερα συγκριτικά με ό,τι ισχύει σήμερα. Παράλληλα, θα συσταθεί επιτροπή για να μελετήσει το επόμενο βήμα, με στόχο την περαιτέρω απλοποίηση του γενικότερου πλαισίου που διέπει το σύνολο των οικονομικών συναλλαγών και φορολογικών-ελεγκτικών διαδικασιών στη χώρα μας.

«Με το νέο νομοσχέδιο, έχουμε βελτιωμένο πλαίσιο για φορολογικές ποινές, ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων με βάση τη δίκαιη κατανομή φορολογικού βάρους, πρόγραμμα αναδιοργάνωσης φορολογικής διοίκησης με σκοπό την ταξινόμηση, σχέδιο δράσης κατά της φοροδιαφυγής» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαυραγάνης, υποστηρίζοντας ότι το νέο φορολογικό καθεστώς για τα εισοδήματα του 2013 θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εξετάσει και σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.

forologikanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ