2012-11-04 12:29:07
Φωτογραφία για 10 θέματα προς συζήτηση για τα ζευγάρια πριν το γάμο!
Συζητήστε με τον/την σύντροφό σας… πριν πείτε το «ναι» σε ένα γάμο! Μερικές φορές μόνο η αγάπη δεν είναι αρκετή για να κρατήσει δύο ανθρώπους μαζί, γεγονός που αποδεικνύεται από τα ποσοστά διαζυγίων ανά τον κόσμο. Διάφοροι σύμβουλοι γάμου υποστηρίζουν ότι πολλά ζευγάρια μαλώνουν για σημαντικά ζητήματα, τα οποία δυστυχώς δεν τα είχαν διαπραγματευτεί πριν το γάμο. Μην κάνετε το ίδιο λάθος! Παντρευτείτε, αφού γνωρίσετε τις σκέψεις του συντρόφου σας. Τα παρακάτω θέματα για συζήτηση μπορούν να σώσουν το γάμο σας… πριν καν πραγματοποιηθεί!

 Ο ρόλος των παιδιών στη ζωή σας

 Η απόφαση για ένα παιδί αποτελεί την «κόκκινη σημαία» σε μια σχέση! Αν ο σύζυγός σας έχει διαφορετική άποψη από εσάς για την οικογένεια, τότε σίγουρα τα προβλήματα δεν θα αργήσουν να παρουσιαστούν. Ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπορείτε να το συζητήσετε με το πέρασμα του καιρού… Είναι πραγματικά άδικο να παντρευτείτε και αργότερα να καταλάβετε ότι, είτε ο σύζυγος σας δεν θέλει παιδιά, είτε ότι πιέζεστε για να γίνετε μητέρα.


Ο έλεγχος και οι προσδοκίες στα οικονομικά

Η διαχείριση των εσόδων και εξόδων σε ένα σπίτι μπορεί να είναι καθοριστική για ένα γάμο. Πολλά ζευγάρια έχουν χωριστούς λογαριασμούς, ενώ άλλα συμβιβάζονται με ένα κοινό λογαριασμό. Ποιός θα «κρατά» τα οικονομικά ή ποιες είναι οι μελλοντικές προσδοκίες του συζύγου σας; Μέσα από τέτοιες συζητήσεις θα μπορέσετε να ανακαλύψετε αν ο άλλος καταφέρνει να διαχειρίζεται σωστά το μισθό του ή ζει αλόγιστα και με όνειρό του… το χρήμα!

 Οι διαφορές στα σεξουαλικά ζητήματα

 Σίγουρα δεν υπάρχει τρόπος για να προβλέψουμε τη σεξουαλική λίμπιντο ενός ατόμου στο μέλλον. Ωστόσο, όλα τα ερωτικά ζητήματα πρέπει να έχουν λυθεί πριν την πρόταση του γάμου. Για παράδειγμα, οι διαφορετικές θέσεις απέναντι στη σεξουαλική συχνότητα, την επιθυμία και τις προτιμήσεις μπορούν να «ανοίξουν» ένα χάσμα στη σχέση σας. Εντοπίστε τα προβλήματα που υπάρχουν και λύστε τα μεταξύ σας.

 Η παρέμβαση των πεθερικών στο γάμο

 Μπορεί τα πεθερικά σας να είναι θαυμάσιοι άνθρωποι, αλλά δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνουν στη σχέση ή το γάμο σας. Ο χρόνος που περνάτε με τα πεθερικά σας ή η επιρροή τους σε εσάς αποτελεί από μόνο του θέμα προς συζήτηση. Πρέπει να θέσετε εξαρχής τα όρια που βάζετε στους γονείς σας, όσον αφορά, τις επισκέψεις τους στο σπίτι και τις παρεμβάσεις τους πάνω στο γάμο σας.

Οι δουλειές του σπιτιού και οι αρμοδιότητες

 Πριν το γάμο πρέπει να συζητήσετε με το σύζυγό σας για τις αρμοδιότητες, όσον αφορά την καθαριότητα και τις μικροδουλειές που θα εμφανιστούν. Πολλά ζευγάρια δυστυχώς δεν δίνουν σημασία στην κατανομή των δουλειών στο σπίτι! Μην πέσετε στην παγίδα να αφήσετε το ζήτημα για μετά το γάμο, γιατί οι απόψεις δύσκολα αλλάζουν, με αποτέλεσμα να ακούσετε τη φράση: «Αυτή δεν είναι δική μου δουλειά!».

 Τα όνειρα σας σε σχέση με το μέλλον

 Ακόμα και αν έχετε κοινό χαρακτήρα και ίδιο τρόπο διασκέδασης, πρέπει να αναφερθείτε στα μελλοντικά σας όνειρα πριν το γάμο. Έτσι μειώνετε τις πιθανότητες να έρθει η ημέρα που θα αναζητάτε εντελώς διαφορετικά πράγματα σε σχέση με τον άντρα σας. Πώς σκέφτεστε το μέλλον σας σε 5-10 χρόνια; Πιστεύετε ότι θα εξισορροπείτε τις ώρες εργασίας με την οικογενειακή διασκέδαση; Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά ζευγάρια μαλώνουν για τις ώρες που ξοδεύει ο άλλος με τους παλιούς φίλους ή με ένα σπορ  Η δέσμευση κατά τη διάρκεια του γάμου

Ο γάμος, σύμφωνα με την εκκλησία, αποτελεί μια ισόβια δέσμευση. Έτσι, πριν από μια τέτοια κίνηση πρέπει να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας και να έχετε τη διάθεση να διαχειριστείτε τις διαφωνίες που ίσως έρθουν στο μέλλον. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι αναζητάτε μια κοινή νέα ζωή, στην οποία θα μοιράζεστε τα πάντα. Να έχετε στο μυαλό σας ότι μετά το γάμο πρέπει να είστε πιστοί και να στηρίξετε τον άλλο σε κάθε δυσκολία!

Το παρελθόν του άλλου και οι καταχρήσεις

Πριν από ένα γάμο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα πάντα για το έτερον σας ήμισυ! Πρέπει να αξιολογήσετε την προσωπικότητά και τις συνήθειες του, ώστε να κρίνετε αν μπορείτε να συμβιώσετε στο ίδιο σπίτι. Πολλά ζευγάρια διαπίστωσαν αργότερα ότι ο/η σύζυγός ήταν εθισμένος στο ποτό ή τα ναρκωτικά και ότι ήταν ανίκανος να διαχειριστεί το θυμό του. Ένα τέτοιο γεγονός απειλεί ξεκάθαρα το γάμο σας.

 Η επαγγελματική καταξίωση και οι ώρες εργασίας

 Πόσο χρόνο θα πρέπει να περνάτε στο χώρο εργασίας, ώστε να μην παραμελείτε το σπίτι σας; Αυτό είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα «φρεσκοπαντρεμένα» ζευγάρια. Πολλοί άντρες θέλουν τη γυναίκα τους δίπλα στο μωρό τους, ενώ οι γυναίκες έχουν την ανάγκη για επαγγελματική καταξίωση. Αυτά είναι ορισμένα ζητήματα που πρέπει να συζητήσετε πριν πείτε το «ναι».

 Επίπεδο ωριμότητας και συμβιβασμοί

Το επίπεδο ωριμότητας του ζευγαριού μπορεί να καθορίσει το μελλοντικό σας γάμο. Καταρχήν, και οι δυο σας είναι αναγκαίο να αξιολογήσετε την πνευματική, συναισθηματική, κοινωνική, και οικονομική ωριμότητα σας σε θέματα, όπως ο αυτοέλεγχος, ο σεβασμός, οι σωστές επιλογές. Είναι σημαντικό να έχετε δίπλα σας έναν άνθρωπο που να κρατά τις υποσχέσεις του, να σας σέβεται και να λέει «ναι» σε πράγματα που κάνουν καλό στην οικογένεια.

 http://www.flowmagazine.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ