2012-11-02 15:06:12
Φωτογραφία για ΙΛΙΕΦΣΚΙ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΓΧΟΣ, ΟΠΟΤΕ... ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΜΑΣ
Ο Βλάντο Ιλιέφσκι μίλησε στο "gazzetta.gr" για την κόντρα της Τσεντεβίτα με τον Ολυμπιακό και εξήγησε πως το 0-3 δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικά εικόνα της ομάδας του.

Αναλυτικά Ράιτ, Σόπουτ, Ιλιέφσκι, Άντριτς, Ζελαμπάλ είναι μερικά από τα ονόματα που κοσμούν το ρόστερ της ομάδας που έχει στην άκρη του πάγκου της τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Τα «ονόματα», όμως, δεν παίζουν μπάσκετ και έτσι οι Κροάτες μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας, δεν έχουν καταφέρει να φύγουν με χαμόγελο από το γήπεδο. Ο γκαρντ της Τσεντεβίντα, Βλάντο Ιλιέφσκι, μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, εξήγησε πως το «κλειδί» στο ματς με τον Ολυμπιακό είναι ο περιορισμός του Βασίλη Σπανούλη και ανέλυσε τον εξαιρετικά μπερδεμένο τρίτο όμιλο.

Δεν έχετε αρχίσει καλά την Ευρωλίγκα. Είστε στο 0-3, αλλά όλοι λένε πως δεν είναι η πραγματική σας εικόνα αυτή. Η γνώμη σου;


«Έχουμε καλή ομάδα και το 0-3 μας αδικεί. Θα το δείτε και κόντρα στον Ολυμπιακό. Μια ήττα σε ρίχνει ψυχολογικά και εμείς αρχίσαμε άσχημα κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ήττες από την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στην έδρα μας και από την Εφές εκτός και πραγματικά η ψυχολογία μας είναι αρκετά χαμηλά αφού και τα αποτελέσματα δεν μας βοήθησαν. Είμαι σίγουρος πως θα αντιδράσουμε. Το ξέρω, το 0-3 δείχνει κάτι διαφορετικό, αλλά δεν είμαστε κακοί. Και ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, οπότε και αυτοί είναι σε δύσκολη θέση. Νομίζω πως και οι δύο ομάδες θα έχουμε άγχος, οπότε είναι μια ευκαιρία για εμάς, μια καλή ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη, αλλά δεν θα είναι εύκολο».

Ο όμιλος έχει γίνει άνω-κάτω και όλες οι ομάδες δείχνουν ικανές για τα πάντα. Το περίμενες;

«Πραγματικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών με γέμισαν έκπληξη. Δεν τα περίμενα τα περισσότερα και ο όμιλος όντως είναι μπερδεμένος. Φαίνεται πως τα πάντα μπορεί να συμβούν σε οποιαδήποτε έδρα. Θεωρώ, όμως, πως στο τέλος προκρίνονται πάντα οι καλύτερες ομάδες και αυτό θα γίνει και τώρα. Ελπίζω μόνο να είμαστε και εμείς μέσα σε αυτές».

Ο λόγος για τα τόσα «περίεργα» αποτελέσματα είναι και το γεγονός πως είναι αρκετά νωρίς στη σεζόν;

«Σίγουρα. Οι ομάδες ακόμη προσπαθούν να βρουν τη χημεία τους, μόνο όσες έχουν κρατήσει τον βασικό τους κορμό, όπως ο Ολυμπιακός, μπορεί να παίξουν καλύτερα πιο σύντομα, οι υπόλοιπες νομίζω πως κάνουν διαχείριση ώστε να προκριθούν και μετά στο TOP-16 θα δείξουν τις πραγματικές τους δυνάμεις. Μην ξεχνάτε πως το TOP-16 φέτος είναι τελείως διαφορετικό, είναι σαν ένα μίνι πρωτάθλημα, οπότε εκεί θα κριθούν όλα κατά τη γνώμη μου. Μακάρι να βρεθούμε και εμείς εκεί, για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να κάνουμε μια έκπληξη που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, μακάρι να είναι κόντρα στον Ολυμπιακό».

Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το «κλειδί» της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό ώστε να τον νικήσετε στην έδρα του και να κάνετε αυτή την έκπληξη που ψάχνετε;

«Πιστεύω πως πρέπει να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε τον Βασίλη Σπανούλη. Αυτός είναι ο άνθρωπος που κάνει όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού και φέτος. Δεν έχει αρχίσει και τόσο καλά τη σεζόν, αλλά νομίζω πως όλος ο Ολυμπιακός δεν είναι και στα καλύτερα του, όχι μόνο ο Σπανούλης. Αλλά μιλάμε για έναν παίκτη με τεράστια προσωπικότητα που και αυτός ψάχνει τον ρυθμό του, ελπίζω να μην τον βρει εναντίον μας γιατί τότε δεν θα έχουμε καμία τύχη».

Με τον συμπατριώτη σου Πέρο Άντιτς τα έχετε πει καθόλου, κάνατε καθόλου πλάκα για τον νικητή της μεταξύ σας κόντρα;

«Μιλήσαμε πριν μερικές ημέρες, αλλά είπαμε θα τα πούμε όλα στο παρκέ (γέλια). Περίμενα να τον δω σήμερα (σ.σ. χθες), αλλά έμαθα πως τελείωσαν πολύ νωρίτερα την προπόνηση, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά μετά το παιχνίδι. Ο Πέρο είναι καταπληκτικό παιδί και χαίρομαι που θα τον δω από κοντά μετά από αρκετούς μήνες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ