2012-11-02 09:45:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Κατέρρευσε στο Μεταγωγών ο Αντζουλάτος - Άδικη η απόφαση, λέει ο δικηγόρος του
H σύλληψη του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαϊας Κώστα Αντζουλάτου έγινε το πρωί της Τετάρτης, ενώ είχε εκδοθεί ένταλμα εδώ και κάποιες ημέρες.

Μάλιστα ο κ. Αντζουλάτος δεν αντιστάθηκε. Το ένταλμα είχε σχέση με κατηγορία για υπόθεση πλαστών τιμολογίων η οποία εκκρεμούσε από το 2003, ύψους περίπου 500.000 ευρώ, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα για δύο ακόμη πλαστά τιμολόγια τα οποία ανεβάζουν το συνολικό ποσό σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και βάσει τις οποίας κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή αφορά μόνο τα δύο τιμολόγια των 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κώστα Αντζουλάτου, Γιώργο Καλαπόδη, τα τιμολόγια δεν ήσαν άμεσα από την εταιρεία Αντζουλάτου. Απλά τρίτη εταιρεία χρησιμοποιούσε πλαστά με τα οποία προμήθευε την εργολήπτρια εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν ο Ομιλος του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαϊας.


Σχετικός έλεγχος είχε γίνει το 2005 από την εφορία χωρίς να έχει εντοπιστεί το παραμικρό, ενώ σε έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ το 2009 βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις. Εγινε προσφυγή, το Διοικητικό Εφετείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να μην πληρωθούν τα πρόστιμα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο η διαδικασία προχώρησε και προ ημερών εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην κοινωνία της Πάτρας. Ο Κώστας Αντζουλάτος διετέλεσε πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου νομού Αχαΐας, και μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 ήταν ιδιοκτήτης ενός ομίλου 14 εταιρειών με δραστηριότητες στους τομείς της ξυλείας, των πλαστικών και άλλων...! Το 2009 μεταβίβασε τις 14 εταιρείες του ομίλου στη μητέρα του Μαρία Αντζουλάτου.

Σήμερα στις επιχειρήσεις Αντζουλάτου εργάζονταν 140 άτομα. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που λόγω κρίσης αντιμετώπιζε, πίστευε πως με τις ικανότητές του θα τα ξεπερνούσε.

Πάντως όπως ήταν γνωστό στην πατραϊκή κοινωνία, το τελευταίο διάστημα ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε πολλές από τις επιχειρήσεις του, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες δικαστήριο είχε κηρύξει σε πτώχευση ορισμένες από αυτές, μετά από προσφυγή πιστωτικού ιδρύματος.

Εχει επίσης κάποιες οφειλές προς τον Δήμο Πατρέων για την ενοικίαση του χώρου στον οποίον στεγάζεται η «Πολιτεία».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΠΟΔΗΣ:

Ιδιαίτερα σκληρή και άδικη η απόφαση

Μιλώντας στον «Κόσμο» ο δικηγόρος του κ. Αντζουλάτου, Γιώργος Καλαπόδης θεώρησε ιδιαίτερα σκληρή και άδικη την απόφαση Εισαγγελέα και ανακριτή να διατάξουν την προφυλάκιση του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαϊας. «Θα μπορούσε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί με άλλα μέτρα. Όπως εγγύηση ύψους ακόμη και 600.000 ευρώ, δηλαδή μεγαλύτερη από το ποσό που αντιστοιχεί στα δύο τιμολόγια». Και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε να συνυπολογιστεί πως αυτός ο άνθρωπος είχε στην πλάτη του 140 εργαζόμενους. Τώρα τι θα απογίνουν αυτοί; Ποιος θα τρέξει τις επιχειρήσεις ώστε κάποτε να πάρει και χρήματα το ελληνικό δημόσιο; Ο γιος του που είναι φοιτητής»;

«Φοβάμαι ότι θα καταρρεύσει στη φυλακή»!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Αντζουλάτος ήταν σε ιδιαίτερα βαριά ψυχολογική κατάσταση μόλις ανακοινώθηκε η προφυλάκισή του. «Πρώτη φορά τον είδα τόσο χάλια. Δεν ξέρω. Φοβάμαι πως θα καταρρεύσει» δήλωσε στον «Κόσμο» ο δικηγόρος του Γιώργος Καλαπόδης. Πάντως από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η σύλληψη και προφυλάκισή του βρέθηκαν στο πλευρό του η σύζυγος, άλλα συγγενικά του πρόσωπα όπως επίσης και φίλοι του.

Από το απόγευμα της Τετάρτης η προφυλάκιση Αντζουλάτου είναι πρώτο θέμα συζήτησης σε όλα τα «πηγαδάκια». Ανεξάρτητα πάντως από τα οικονομικά προβλήματα που είχε θα πρέπει να επισημανθεί πως εκατοντάδες είχαν «φάει ψωμί» από τα χέρια του, πως δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής αναπτύχθηκαν και κέρδισαν χρήματα από τη συνεργασία μαζί του, ενώ αρκετοί ωφελήθηκαν από την παρουσία του στα κοινά της πόλης. Ενώ και οι δωρεές που έκανε δεν θα πρέπει να ξεχαστούν επειδή «κατέπεσε» οικονομικά και συνελήφθη για τα εικονικά τιμολόγια.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ