2012-11-01 17:47:27
Φωτογραφία για Βρέθηκαν αρχαία χελιδονόψαρα στην Κίνα!
Αποτελούν την πιο πρώιμη απόδειξη σπονδυλωτής ζωής στη θάλασσα. Νέα απολιθώματα φτερωτών... ψαριών βρέθηκαν στην Κίνα, αποτελώντας την πιο πρώιμη απόδειξη σπονδυλωτής ζωής στη θάλασσα.

Κινέζοι ερευνητές τοποθετούν χρονικά τα «ιδιαιτέρως καλά διατηρημένα απολιθώματα» στη Μέση Τριαδική Εποχή της Κίνας, περίπου 235-242 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Η Τριαδική εποχή γνώρισε την επανίδρυση των οικοσυστημάτων μετά τη μαζική εξαφάνιση των ειδών της Πέρμια, της πέμπτης και τελευταίας περιόδου της Παλαιοζωικής Γεωλογικής Περιόδου.

Τα απολιθώματα αυτά παρέχουν νέα απόδειξη ότι τα θαλάσσια οικοσυστήματα επανιδρύθηκαν πιο γρήγορα απ’ ό,τι πιστευόταν.

Η μαζική εξαφάνιση των Πέρμια είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στα οικολογικά συστήματα της Γης από κάθε άλλη μαζική εξαφάνιση, αφανίζοντας το 90-95% των θαλάσσιων ειδών.

Προηγούμενες μελέτες υποστήριζαν ότι η θαλάσσια ζωή της Τριαδικής Εποχής αναπτύχθηκε πιο γρήγορα απ’ ό,τι πιστευόταν και ότι τα θαλάσσια οικοσυστήματα ξαναγεννήθηκαν πιο γρήγορα από τα γήινα.

Η νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Πεκίνου, της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και του μουσείου Φυσικής Ιστορίας, δείχνει ότι τα χελιδονόψαρα είχαν μήκος περίπου 153 χιλιοστά.

anekshghta.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ