2012-11-01 15:33:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Στον Εισαγγελέα οι καταγγελίες περί αδιαφάνειας στο ΠΓΝΠ
Τον εισαγγελέα επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο Γεν. Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της ΔΑΚΕ Σωτήρης Καρβέλης και του παρέδωσε φάκελο με στοιχεία που αφορούν ζητήματα αδιαφάνειας , αναξιοκρατίας και έλλειψης δημοκρατίας στο ΠΓΝΠ.

Όπως δήλωσε ο κύριος Καρβέλης : έχει υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους του που η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν σχέση με τα καταγγελλόμενα και λόγω της κατάστασης που έχουμε περιέλθει λόγω αυτών των συμπεριφορών κινδυνεύουν να χάσουν και τις δουλειές τους εκτός των άλλων που έχουν ήδη χάσει. Αλλά και απέναντι στα παιδιά μας που αύριο θα κρεμάσουν το πτυχίο τους στον τοίχο γιατί θα τους είναι άχρηστο και θα διερωτώνται: εσύ τι έκανες πατέρα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση;

Ήρθα λοιπόν στον εισαγγελέα γιατί εκτιμώ ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Ο συνδικαλιστής να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα, ο δημοσιογράφος να τα αναδεικνύει και η δικαιοσύνη να παρεμβαίνει ερευνώντας τα.


Το κείμενο που παρατέθηκε με τα στοιχεία στον εισαγγελέα έχει ως εξής:

Στο ΠΓΝΠ υπάρχουν ζητήματα αδιαφάνειας , αναξιοκρατίας και ελλείματος δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα:

1. Ο Δ/ντης της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Καλαφάτης, έχει κάνεις εγγράφως καταγγελίες προς την διοίκηση για παρέμβαση στο έργο του από τον αναρμόδιο, σε τεχνικά θέματα, διοικητικό διευθυντή κ. Γεωργακόπουλο και δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

2. Παράνομη τιμωρία οδηγού επειδή αρνήθηκε να μεταφέρει φιάλες αίματος μα αυτικίνητο που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ.

3. Έχει γίνει παραποίηση εγγράφου απόφασης ΔΣ που αφορά στην αντικατάσταση του Διοικητικού Διευθυντή.

4. Η γραμματέας του Διοικητή εκτελεί και καθήκοντα υπαλλήλου του τμήματος προμηθειών και διεκπεραιώνει την δουλειά της στο γραφείο του Διοικητή 5. Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει ξεπεραστεί το πλαφόν των 20 ωρών ( υπερωριών) του ορίου του Υπουργείου και ζήτησε το Σωματείο από τη Διοίκηση να δοθούν οι καταστάσεις και η οποία αρνείται. Ζητάμε από εσάς να δοθεί εντολή για να ελεγχθούν τα παραπάνω.

6. Έχουν γίνει μετατάξεις από ΥΕ σε ανώτερη κατηγορία και ζητάμε τον έλεγχο της εγκυρότητας των πτυχίων.

7. Έχουν να γίνουν κρίσεις προϊσταμένων πάνω από 5 χρόνια και η Διοίκηση χρίζει προϊσταμένους πρόσωπα της αρεσκείας τους με την μέθοδο της ανάθεσης.

8. Υπάρχει προϊστάμενος στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών κατηγορίας Δ.Ε. όταν στο ίδιο τμήμα υπηρετούν περί τους 6 με 8 υπαλλήλους κατηγορίας ΤΕ.

9. Έγινε μετάταξη σε υπάλληλο που είχε πτυχίο φυσικού σε Π.Ε. Διοικητικού Λογιστικού παρά την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας Υποδιευθύντριας Διοικητικού και τοποθετήθηκε με ανάθεση προϊστάμενος στο Τμήμα Οικονομικού όταν σε αυτό το τμήμα υπάρχει υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ με Οικονομικό Πτυχίο.

10. Έχει γραφεί στο μπλοκ zougla για την αγορά 2 τετραθέσιων αυτοκινήτων Octavia για τις ανάγκες της Διοίκησης , όταν είναι γνωστές οι ελλείψεις υλικών στο νοσοκομείο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

11. Σε σελίδα του walkpress.com αναφέρεται για την παραγγελία σεντονιών 3 μέτρων και τα οποία > σε 2.70 μέτρα.

12. Η διοίκηση του ΠΓΝΠ με απόφασή της αντικατέστησε τον τέως Διευθυντή Διοικητικού κ. Βασίλη Δημόπουλο με την αιτιολογία του ακατάλληλου, όταν ο τ. Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος τον τοποθέτησε Διοικητή (!!) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Κύριε εισαγγελέα

Επειδή θεωρώ ότι στη σημερινή δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η πατρίδα μας έχουν συμβάλει και όσα φαινόμενα έχουν λάβει χώρα στο ΠΓΝΠ και τα παρουσιάζω, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Θα σε φάνε...λάχανο»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Θα σε φάνε...λάχανο»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ