2012-10-30 21:03:40
Φωτογραφία για Χ. Κλίντον: «Τελείως απαράδεκτη» η αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης
«Τελείως απαράδεκτη» χαρακτήρισε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εδαφικής ακεραιότητας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το ΝΑΤΟ αποτελεί την καλύτερη οδό για την εδραίωση της σταθερότητας στη γωνιά αυτή των Βαλκανίων.

Σε μία έμμεση αναφορά στις κατά καιρούς δηλώσεις των πολιτικών ηγετών των Σέρβων της Βοσνίας περί του ενδεχομένου διεκδίκησης της ανεξαρτησίας τους, μέσω της οδού της απόσχισης, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε πως είναι τελείως απαράδεκτο, 17 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, να θέτει κάποιος σε αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Διαβάστε περισσότερα Όπως μεταδίδουν τα βοσνιακά μέσα ενημέρωσης, η κ. Κλίντον, η οποία επισκέπτεται το Σαράγεβο μαζί με την επικεφαλής της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον, αναφέρθηκε και στην ευρωταλαντική προοπτική της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε ότι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ προσφέρει σ' αυτή τη χώρα την καλύτερη οδό προς τη σταθερότητα και την ευημερία».


Η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον και της Κάθριν Άστον στη Βοσνία πραγματοποιείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ στη Σερβία, επόμενο σταθμό της επίσκεψης της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών και της Ευρωπαίας αξιωματούχου, το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα διοργάνωσε νωρίτερα σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Προεδρίας, στο Βελιγράδι.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ