2012-10-30 09:09:03
Φωτογραφία για Οι τελικές αποφάσεις για το ΤΤ
Οριστικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οδηγείται σε σπάσιμο, προκειμένου να πουληθεί. H εξέλιξη αυτή θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτή η τελευταία θα αποφασισθεί ενδεχομένως έως και το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο της επόμενης, ενώ η υλοποίηση του project θα ξεκινήσει αμέσως μόλις έρθουν τα λεφτά της επόμενης δόσης. Επομένως, κι αν όλα πάνε καλά, υπολογίζεται ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο και κατ΄ επέκταση τότε θα ξεκινήσει και η αποκρατικοποίηση του ΤΤ, που θα είναι και η τελική.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το Ταμιευτήριο θα σπάσει σε «καλό» και «κακό». Το πρώτο θα πουληθεί ενώ το δεύτερο θα αποσυρθεί από την …κυκλοφορία, μαζί με τα αρνητικά στοιχεία του ενεργητικού του οργανισμού. Όπως ακριβώς δηλαδή έγινε και στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία ως γνωστόν εξαγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς. Μένει να φανεί αν το ίδιο μοντέλο μπορεί να εφαρμοσθεί με την ίδια επιτυχία και στην περίπτωση του ΤΤ και αργότερα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ