2012-10-30 09:09:03
Φωτογραφία για Εναλλακτική λύση για την άντληση κεφαλαίου οι SLB συναλλαγές
Ποσοστό 10% του συνόλου των ευρωπαϊκών επενδυτικών συναλλαγών σε εμπορικά ακίνητα αντιπροσωπεύει η δραστηριότητα των πωλήσεων... και επαναμισθώσεων (SLB), όπως έχουν καταγραφεί από το 2007, ενώ οι SLB συναλλαγές στην Ανατολική Ευρώπη αντιπροσωπεύουν μόνο 4,5% από τον ιστορικό κύκλο εργασιών στις επενδύσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας παροχής υπηρεσιών για ακίνητη περιουσία Colliers International, οι επενδυτικές συναλλαγές στην Ευρώπη έδειξαν ότι τα SLBs αυξήθηκαν φθάνοντας περίπου το 13% του συνόλου της δραστηριότητας στον τομέα των ακινήτων το 2008. Αντίθετα, μετά το 2008 το ποσοστό μειώθηκε φτάνοντας το 2011 το 7,2%. Από τα μέσα του 2012, ο όγκος των SLB καταγράφει άνοδο σε αναλογικούς όρους, καθώς οι συμφωνίες και οι συνθήκες αγορές περιορίζονται.

Στην Ελλάδα τα SLBs έφτασαν στο αποκορύφωμά τους την περίοδο μεταξύ 2005-2007 που οφειλόταν στις οικονομικές προοπτικές, τις τάσεις της αγοράς και το ενδιαφέρον για επανεπενδύσεις κεφαλαίου.


Η Ana Vukovic, διευθύνουσα σύμβουλος της Colliers International Ελλάδας σχολίασε: «Αν οι τρέχουσες συνθήκες επιμείνουν, οι SLB συμφωνίες μπορούν να αποδειχθούν ως σημαντική πηγή άντλησης κεφαλαίου και επενδυτικών συναλλαγών τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. εταιρείες και επενδυτές μπορούν να επωφεληθούν από τέτοια σχήματα και επενδυτικά εργαλεία. Οι μεν πρώτες θα μπορούν να συγκεντρώσουν κεφάλαια οι δε δεύτεροι θα μπορούν να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμες εισροές εισοδήματος με ελκυστικές αποδόσεις».

SLB Πωλήσεις ανά Τομέα

- Το 35% του συνόλου των SLB συναλλαγών στη περιφέρεια προέρχεται από το τομέα της βιομηχανίας/ logistics.

- Ο τομέας του λιανικού εμπορίου αντιπροσώπευσε μόνο το 22% των SLB συναλλαγών

- Το 27% των συναλλαγών αφορά στον τομέα των Γραφείων.

SLB Πωλήσεις ανά χώρα

- Η Τσεχία προπορεύεται έχοντας καταγράψει 15 SLB συναλλαγές, αποτελώντας το 27% της συνολικής δραστηριότητας.

- Η Ουγγαρία και η Πολωνία κατέγραψαν ισόποσες συμφωνίες, εννιά έκαστη και αντιπροσωπεύουν περίπου το 17% της δραστηριότητας αντίστοιχα.

- Η Ρωσία σημείωσε οκτώ συμφωνίες, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία με επτά, που σε συνδυασμό συγκεντρώνουν λόγο πάνω από το 25% της αγοράς SLB.

- Από το υπόλοιπο 12% μόνο η Κροατία (4), η Σλοβακία (1) και η Βουλγαρία (1) έχουν καταγράψει άμεση SLB δραστηριότητα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ