2012-10-29 19:11:03
Φωτογραφία για «Μπουρλότο» στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας απειλεί να ρίξει ο Μπερλουσκόνι
Ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην ήδη εύθραυστη πολιτική σκηνή της Ιταλίας προκαλεί εκ νέου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την καταδίκη του σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, και προειδοποιεί ότι θα... αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση Μόντι.

Ο Καβαλιέρε, ο οποίος λίγες μέρες πριν είχε δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία, δήλωσε «υποχρεωμένος» να παραμείνει στην πολιτική «για να μεταρρυθμίσει τη δικαιοσύνη στον πλανήτη», προειδοποιώντας παράλληλα ότι η κεντροδεξιά θα αποφασίσει εντός των ημερών εάν θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι.

Η ιταλική κυβέρνηση τεχνοκρατών στηρίζεται στο κοινοβούλιο από την κεντροαριστερά, το κέντρο και την κεντροδεξιά. Αν έχανε τη στήριξη όλων των βουλευτών της τελευταίας, ο Μόντι θα έπρεπε να αποχωρήσει στέλνοντας τους Ιταλούς σε πρόωρες κάλπες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, πάντως, επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά αυτό που είχε πει την περασμένη Τετάρτη, ότι δηλαδή δεν θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία, τουλάχιστον στις επόμενες εκλογές. Είχε προκαλέσει, ωστόσο, αίσθηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει κάθε πολιτική δραστηριότητα.


Στο μεταξύ, ο καβαλιέρε καταδικάστηκε την Παρασκευή σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, ποινή που μειώθηκε σε έναν χρόνο, ενώ έως τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται ότι θα κατατεθεί από τους δικηγόρους του η σχετική έφεση, που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να εξεταστεί.

Με την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι οι δικαστές του Μιλάνου απεφάνθησαν ότι στην πραγματικότητα ο τέως πρωθυπουργός δημιούργησε αδήλωτα «μαύρα κεφάλαια» αγοράζοντας επισήμως διά της Mediaset και σε υπερβολικά υψηλές τιμές τα δικαιώματα σειράς έργων και αθλητικών γεγονότων.

Ακόμη ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε στο μειδίαμα των Μέρκελ και Σαρκοζί, πριν από έναν χρόνο, όταν σε συνέντευξη Τύπου είχαν ρωτηθεί για την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας. «Με τα χαμόγελα εκείνα, οι Μέρκελ και Σαρκοζί επιχείρησαν να δολοφονήσουν πολιτικά τη διεθνή μου αξιοπιστία και σε αυτό προστέθηκε η συμπεριφορά των γερμανικών τραπεζών», δήλωσε ο Καβαλιέρε, που συμπλήρωσε ότι «η Γερμανία, σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, έλαβε αποφάσεις που εγώ δεν συμμερίστηκα ποτέ.

Αντιτάχθηκα, συχνά, στις γερμανικές θέσεις και σε εκείνες της Γαλλίας, που ακολουθούσε παθητικά το Βερολίνο. Δεν ξέρω αν οι διάφορες πρωτοβουλίες αποδυνάμωσης της εικόνας μου, συνδέονται με αυτήν την πολιτική μου στάση» κατέληξε.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ